BK Häcken laddar om för OBOS Damallsvenskan - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-10-08 16:09:26
BK Häcken laddar om för OBOS Damallsvenskan

Efter Champions League-premiären i tisdags vänder BK Häcken nu fokus mot OBOS Damallsvenskan. Imorgon väntar Vittsjö hemma på Bravida Arena. 

 

BK Häcken såg under första halvlek mot Lyon ut att kunna matcha en av världens bästa klubbar, men i andra halvlek visade fransyskorna klass och kunde avgöra med två tidiga mål. Trots den klara 3–0-förlusten fanns det flera goda saker att ta med sig till avslutningen av OBOS Damallsvenskan och de fem resterande matcherna i Champions League.

Förlusten mot Lyon var BK Häckens första sedan 27 juni (!), men redan imorgon har de god chans att hoppa på segertåget igen när tabellsexan Vittsjö gästar Hisingen.

Skåningarna är ett svårslaget lag och har bara en förlust på de senaste åtta omgångarna. I den senaste matchen slog de Linköping med klara 3–0. Då gjorde lagets bästa målskytt, brasilianskan Fernanda, ett mål. Laget har fortfarande en minimal chans att nå Eskilstuna på bronsplats, men då krävs det att en hel del resultat går skåningarnas väg.

 

Mats Gren inför matchen:

– Vi tar med oss en bra första halvlek från matchen mot Lyon, men nu gäller det att ladda om. Omställningen från att matcherna mot FC Rosengård och Lyon till denna kan vara svår, men jag tror inte att det kommer vara några problem. Vi tog in tre poäng mot Rosengård och har nu världens chans att komma i kapp och det är motiverande. Vi måste göra det vi behöver göra de sista matcherna, säger han och kommenterar morgondagens motståndare:

– De är ett spelskickligt lag som är ganska tuffa att möta, de jobbar hårt. De kommer försöka sätta in bollen bakom vår backlinje där de har (Clara) Markstedt som går på allting. Ger vi dem tid att spela runt så är de duktiga, så det gäller att vi är på tårna och sätter vår press.

 

BK Häcken – Vittsjö

Bravida Arena

Lördag 9 oktober 15.00

 

Köp din biljett till matchen här!

 

Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning), Anna Csiki (lår) saknas.
 
Truppen:
Jennifer Falk, Lisa Hall, Elin Rubensson, Dylan Holmes, Luna Gevitz, Julia Karlernäs, Emma Kullberg, Lotta Ökvist, Milica Mijatovic, Julia Zigiotti Olme, Filippa Curmark, Beata Kollmats, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Dilja Zomers, Hanna Wijk, Stine Larsen och Stina Blackstenius.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.