BK Häcken laddar om för vårens sista allsvenska match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-06-01 12:49:45
BK Häcken laddar om för vårens sista allsvenska match

Guldyran har knappt hunnit lägga sig men redan i morgon fortsätter den allsvenska jakten i Borås där Elfsborg väntar. Nu gäller det att ladda om – det är viktiga poäng som står på spel i BK Häckens sista allsvenska match innan uppehållet.

– Har man rätt inställning och den rätta professionalismen så vill man göra det bra i Allsvenskan också, det är bara vinna som gäller, säger lagkapten Rasmus Lindgren. 


Det har inte ens gått två dygn sedan slutsignalen på Bravida Arena förkunnade att BK Häcken vunnit Svenska Cupen – föreningens andra cupguld.

Efter en sprakande segerfest, som det kommer pratas om länge på Hisingen, och en välbehövlig vilodag så var spelare och ledare i dag tillbaka på GPA för träning. I morgon är det resa till Borås för match mot Elfsborg, den sista innan allsvenskan tar sommarledigt. Då gäller det att vara på tårna igen.

– Det är klart att i torsdags och i går så njöt man av guldet men i dag är det fokus på förberedelserna inför den nya matchen. Kropparna är kanske lite trötta men samtidigt är vi fyllda av positiv energi. Jag hoppas vi kan leva lite på euforin från i torsdags, det finns inget negativt med att vinna ett cupguld, säger Rasmus Lindgren.


Bollklubben tappade viktiga poäng i den allsvenska toppstriden i och med förlusten senast mot IFK Göteborg. Med en match mindre spelad än serieledaren Malmö FF så är det just nu sju poäng upp till täten.

– För att hänga på däruppe så krävs det hela tiden att man gör resultat och det är det som gäller nu också. Det vore så klart skönt att gå in i uppehållet med en positiv känsla också så vi satsar på att göra det bra i morgon, säger BK Häckens lagkapten.


Andreas Alm gav truppen ledigt under fredagen för att spelare och alla runt laget kunde fira som sig bör utan att behöva tänka på att det skulle vara träning dagen efter.

– Det går inte att fira på ett äkta vis om man inte gör det direkt efter man vunnit, att fira efter ytterligare någon allsvensk omgång skulle inte bli genuint. Vi och klubben är väldigt glada över att vinna cupen, att få titeln och Europa och kan inte hålla tillbaka. Vi är alldeles för glada för att inte fira, säger Andreas Alm.


Häckentränaren är en av många som hyllar firandet efter matchen i torsdags.

– Det var ett hjärtligt och varmt på alla sätt och vis. Många, både vi och de som var på arenan och sen på festen, var alla överraskade att det blev så bra tillsammans.


Erik Friberg och Ahmed Yasin är avstängda i morgon men i övrigt är alla spelare tillgängliga. Alexander Faltsetas har haft problem med ett knä under en tid men han är med i truppen, som just nu innehåller 20 spelare. Elfsborg har blandat och gett så här långt och i tabellen är de fyra poäng bakom Bollklubben.

– Elfsborg är vassare än i fjol, inte minst offensivt, de har spelare som när de driver bollen är väldigt vassa. Tar du Lundevall, Levi, Cibicki till exempel så är det spelare som är absolut toppklass i Allsvenskan på att driva boll och hitta målchanser, säger Andreas Alm.


Rasmus Lindgren håller också med om att morgondagens motståndare har utvecklats sedan förra året.

– Det är ett lag som ser mycket bättre ut i år, de har fått in några spelare som gett deras lag lite extra kvalitet. De har bra spelare offensivt och stabila och rutinerade spelare på mitten, så det är ett bra lag, säger Rasmus Lindgren.


IF Elfsborg – BK Häcken

Avspark: 15.00, Borås Arena.

Truppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Paulinho, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.