Herr
2021-08-07 09:30:00
BK Häcken lånar backtalang

BK Häcken har gjort klart med ett lån av 21-årige Franklin Tebo Uchenna. Mittbacken kommer från nigerianska Nasarawa United FC och lånet sträcker sig säsongen ut.

 

Franklin Tebo Uchenna kommer från Nigeria och har den senaste säsongen spelat i den nigerianska högstaligan med sitt Nasarawa United FC, som slutade på en fjärdeplats i tabellen. Han scoutades under en turnering som anordnades av Tiki Taka Academy i våras.

– Vi var på plats i Nigeria för att titta efter en mittback och Franklin var den spelare som stack ut mest – han var mest mogen i sitt spel och hade kommit längst i sin utveckling. Han passar bra in i den profilen vi har letat efter, säger sportchef Martin Ericsson.

 

Franklin Tebo Uchenna har startat merparten av lagets matcher under säsongen och byter nu ut de gröna färgerna mot gulsvart. Han gör sin första träning med klubben redan i dag.

– Jag är väldigt glad över att vara här, det är en proffsig miljö jag har hamnat i och jag ser fram emot att lära känna laget och klubben, säger Franklin Tebo Uchenna. 

Martin Ericsson om nyförvärvet:

– Franklin har en väldigt bra fysik med både spänst, styrka och snabbhet – egenskaper som ger honom bra förutsättningar till att bli en väldigt bra mittback. Nu får vi chansen att se honom på plats i vår miljö, vilket känns spännande. Förhoppningsvis kan han möta våra förväntningar och vi kan utnyttja den option vi har.

Lånet sträcker sig säsongen ut med option på ytterligare fyra år. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved