Dam
2023-03-31 21:45:00
BK Häcken lånar spelare från Manchester City

BK Häcken lånar in den norska landslagsspelaren Julie Blakstad från Manchester City fram till sommarens VM.
 – Det är en spelare på en mycket hög nivå, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

 

Julie Blakstad står noterad för tre mål på 17 matcher över två säsonger i engelska Women’s Super League med sitt Manchester City som just nu ligger tvåa i tabellen.

– Julie är en spelare som vi följde på nära håll redan innan hon gick till Manchester City. Det är en mycket skicklig spelare en-mot-en, har bra avslut och är stark fysiskt. Det här var en fin möjlighet för oss att ta in en spelare som är på en hög nivå samtidigt som hon får chans att få mer speltid, säger Lundström.

 

21-åringen har, trots sin ringa ålder, redan hunnit med 27 landskamper för det norska landslaget som deltar i VM i Australien i sommar. Där ställs Blakstads Norge mot Schweiz, Nya Zeeland och Filippinerna i gruppspelet.

– Att få vara med i VM betyder mycket för mig. Det är viktigt att få speltid inför mästerskapet och komma i form till turneringen. Att vi fick till den här lösningen känns väldigt bra, säger hon.

Den vänsterfotade yttern, som kom till Manchester City från norska Rosenborg som en av norska Toppligans dyraste försäljningar genom tiderna, ser framemot sin tid på Hisingen.

– Jag hoppas att jag kan bidra till att BK Häcken blir ett topplag i ligan. Sen ser jag att klubben har en hög potential. De har varit där uppe och spelat i Champions League, även om de missade det i år. Jag tror inte att nivåskillnaden blir så stor och det finns en väldigt hög professionalism i allt runtomkring klubben, säger Blakstad.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved