BK Häcken lånar ut två spelare - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-08-12 12:57:11
BK Häcken lånar ut två spelare

BK Häcken lånar ut Kevin Yakob och Aiham Ousou. Yakob ska spela med topplaget i division 1, Utsikten, och Ousou förstärker AFC Eskilstuna som ligger i botten i Superettan.


Årets U21-serie är inställd, det gör att det är betydligt färre matcher i år jämfört med hur det brukar vara. Följden blir att en del spelare kan bli helt utan matchspel.

– Det handlar om att vi i det här läget inte har tillräckligt med matcher för dem. Och får man inte matcher så stannar man i utvecklingen. Det gäller framför allt för de unga spelarna, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson. 


Bägge spelarna går på så kallade ungdomslåneavtal vilket innebär att BK Häcken kan plocka hem dem igen dagen efter de spelat match med sina ”nya” klubbar.

– Får vi skador i truppen så tar vi tillbaka dem på dagen. Avtalen sträcker sig året ut men det kan förändras, det är vi som styr, fortsätter Karlsson.


Kevin Yakob kom nyligen tillbaka från den korsbandsskada som höll honom borta från fotbollen i ett år. Han har varit redo för matchspel sedan en en månad tillbaka men att gå raka vägen in i BK Häckens allsvenska trupp är naturligtvis tufft. Nu får han istället efterlängtad speltid i Utsikten.

– Det känns bra, det ska bli kul spela match igen nu efter skadan. Det viktigaste för mig är att få minuter så jag kan komma igång igen. Utsikten känns som ett bra ställe att komma till, de ligger i toppen och jag hoppas kunna hjälpa dem upp i Superettan. Mitt främsta mål är att göra det så bra som möjligt där och visa att jag hör hemma här i Häcken, det är här jag vill spela, säger Kevin Yakob.


Yakob kommer fortsätta att träna som vanligt med BK Häcken samtidigt som han är tillgänglig för matcher med Utsikten. Aiham Ousou flyttar dock till Eskilstuna och är med och kör fullt ut med AFC. Redan i eftermiddag sätter sig Ousou på tåget till Eskilstuna.

– Jag är väldigt glad över att vi äntligen har hittat en klubb som jag tror passar mig. Det är en väldigt bra möjlighet för mig att få speltid och på det sättet fortsätta utveckla mitt spel. AFC är ett lag som försöker spela bra fotboll och det lockar mig. De har inte fått med sig poängen de förtjänat hittills men det är långt kvar av säsongen, säger Aiham Ouosu. 


För Kevin Yakob kan första matchen för Utsikten komma på söndag i derbyt mot Qviding. AFC spelar ikväll på bortaplan mot Ljungskile. Där kommer inte Ousou att vara med. Hans debut kan istället komma i hemmamatchen mot Akropolis den 17 augusti.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.