Herr
2022-03-04 10:00:00
BK Häcken lånar ut två spelare

BK Häcken lånar ut Yannick Adjoumani och Tobias Heintz till Östersunds FK respektive Sarpsborg 08. Adjoumani lånas ut fram till sommaren med möjlighet till förlängning året ut och Heintz kommer att spendera hela säsongen i Norge.

 

Yannick Adjoumani kom till BK Häcken inför 2021, men i tuff konkurrens har speltiden uteblivit för den unge backtalangen. Även Tobias Heintz förstärkte Bollklubben inför fjolåret och norrmannen spelade 18 matcher i Allsvenskan, varav 15 från start, innan han skadade sig och missade stora delar av slutspurten på säsongen.

Nu står det klart att de båda lånas ut. Yannick Adjoumani kommer att förstärka Östersunds FK, som i år spelar i Superettan. Hans låneavtal sträcker sig fram till sommaren, men med möjlighet till förlängning året ut.

Tobias Heintz kommer att spendera året hos sin tidigare norska klubb Sarpsborg 08. Avtalet sträcker sig året ut, men det finns en möjlighet att ta tillbaka norrmannen i sommar.

 

Martin Ericsson om Tobias Heintz:
 - Tobias kom till oss för drygt ett år sedan och var mer eller mindre ordinarie under hela 2021, där den senare delen tyvärr präglades av en knäskada. Inför 2022 har vi ändrat något i positionerna på de offensiva platserna, samtidigt som konkurrensen ökat. Detta har gjort att vi i samråd med Tobias hittat en lösning där han går på lån till sin tidigare klubb Sarpsborg den här säsongen, med en öppning att ta tillbaka honom under sommarfönstret. Vi tror detta kommer att gagna alla parter och vi önskar Tobias ett stort lycka till under våren!

 

Martin Ericsson om Yannick Adjoumani:
 - ”Adjou” är en väldigt spännande, ung spelare som har haft en bra tid hos oss men som fått sparsamt med speltid i representationslaget. Därför känns det bra att vi nu lyckats hitta den här vägen framåt tillsammans med Östersund, där han blir en viktig spelare. Det ska bli kul att följa hans utveckling i Östersund och vi önskar honom ett stort lycka till!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved