Dam
2023-03-05 18:29:42
BK Häcken med 4–0-seger i Växjö: ”Extra kul att båda var med vänsterfoten”

Rosa Kafaji hittade rätt två gånger om i bortamatchen mot Växjö DFF i Svenska Cupen. Och Elma Junttila Nelhage och Alexandra Hellekant gjorde ett fint mål vardera i 4–0-segern. Rosa Kafaji menar dock att det finns mer att ta av.

 

BK Häcken tog tidigt tag i taktpinnen och styrde matchen. Redan i femte minuten var Anna Anvegård nära att spräcka nollan sedan hon fått ett skottläge och dragit till direkt. Bollen smet utanför bortre stolpen. En kvart senare serverade Rosa Kafaji Clarissa Larisey ett utmärkt läge framför mål. Skottet träffade dock inte mål. I 23:e minuten gav BK Häckens tryck utdelning. Anna Anvegård vann bollen till Rosa Kafaji som vräkte in bollen med vänsterfoten. Tre minuter senare stod hon för en briljant aktion på vänsterkanten innan hon levererade ett fint inlägg till Stine Larsen, som nickade tätt utanför. I 38:e minuten var Stine Larsen nära på nytt. Bollen gick strax utanför. Minuten senare gjorde BK Häcken 2–0. Elma Junttila Nelhage nådde högst på en bra slagen hörna av Marika Bergman Lundin och Gulsvart var i tvåmålsledning. BK Häcken hade 2–0 med sig in i halvtidsvilan och skulle komma att få en kanonstart på andra halvlek. Halvleken var bara fem minuter gammal när Rosa Kafaji stod för ett tekniskt nummer och sedan prickade in 3–0. Återigen gjorde hon mål med vänsterfoten. Under de sista 20 minuterna genomförde BK Häcken fyra byten. Först kom Aisha Masaka in, därefter Alexandra Larsson och Alexandra Hellekant och slutligen Dóra Zeller. Alexandra Hellekant gjorde omedelbart avtryck genom att påpassligt skicka in 4–0 i 83:e minuten. Då hade hon bara varit på planen i tre minuter. BK Häcken vann komfortabelt med 4–0 och står nu på maximala sex poäng efter två gruppspelsmatcher i Svenska Cupen. 


– I början tycker jag att vi var lite passiva, men vi jobbade oss in i matchen på ett bra sätt. Det var inte den bästa matchen vi har spelat men vi fick med oss tre poäng och en stabil vinst, säger tvåmålsskytten Rosa Kafaji.
Hon är glad över sina fullträffar.
– Det är alltid skönt att få göra mål, det är något som jag vill bidra med, säger hon.
Vilket av målen är du mest nöjd med?
– Jag är nöjd med båda, alla mål är viktiga. Det var extra kul att båda var med vänsterfoten också. Jag är också glad för Elma Junttila Nelhage och Alexandra Hellekant som gjorde sina första mål.

Hur tycker du att din försäsong har varit?

– Den har varit lite upp och ner. Jag fortsätter bara att träna på och siktar på att komma i form till säsongsstart. Men jag använder också den här tiden till att skapa bättre kemi med mina lagkamrater, säger 19-åringen.

 

Rosa Kafaji hyllades av Robert Vilahamn efteråt.

– Rosa är något utöver det vanliga. Hon har en teknik och spelförståelse som jag inte har sett inom damfotbollen tidigare. Hon har mycket att lära, men hon är en exceptionellt stor talang. Hon kan bli bäst i världen. Hon har allt som krävs, säger huvudtränaren i segerintervjun i CMore.
Hon själv säger så här om hyllningen:
– Jag uppskattar de fina orden och tar till mig dem. Som han säger har jag en bit kvar tills jag når mitt mål och det är något jag fortsätter sikta på och tränar varje dag för, säger Rosa Kafaji.

Nästa söndag möter BK Häcken Vittsjö GIK i Svenska Cupen. Säkra din biljett HÄR.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved