Dam
2022-09-17 18:18:59
BK Häcken med tung seger i Eskilstuna: ”Marika gör bara fina mål”

Mötet mellan BK Häcken och Eskilstuna United på Tunavallen blev en tuff batalj. I 70:e minuten dundrade Marika Bergman Lundin in det matchavgörande målet som betydde 2-1 till Bollklubben.
– Marika gör bara fina mål, säger huvudtränaren Robert Vilahamn. 


Efter en jämn och böljande första halvtimme kunde Stine Larsen nicka in 1-0 i 34:e minuten efter inlägg från formstarka Hanna Wijk. Fyra minuter senare serverade Hanna Wijk Elin Rubensson, som dundrade bollen i ribban. Mycket närmare 2-0 gick inte att komma. 1-1 stod sig fram tills 62:a minuten, då hemmalagets Paulina Nyström pangade in kvitteringen via ribban. BK Häcken svarade dock snabbt och återtog ledningen åtta minuter senare, när inhopparen Marika Bergman Lundin krutade in bollen. Fotbollsgodis! Kort därefter var hon nära att bli tvåmålsskytt, men då räddade målvakten Katlynn Fraine. I 82:a minuten fick en annan inhoppare, nämligen Molly Johansson ett friläge, men då räddade Fraine på nytt. BK Häcken höll undan och vann med 2-1 på Tunavallen.

Matchvinnaren Marika Bergman Lundin kommenterar insatsen:
– Dagens insats var kanske inte den finaste fotbollen men vi kämpade och skapade lägen. Jag är stolt över den vilja vi visade idag! säger 23-åringen.
Hon är glad över sin fullträff.
– Det var en brötig situation innan där jag bara tacklade mig igenom. Jag fick ett väggspel med Stine Larsen, sen försökte jag bara komma till ett läge och få höjd på bollen. Och så gick den in. Det var en underbar känsla, så gött att se den i nätet, säger Marika Bergman Lundin.

Robert Vilahamn är belåten med resultatet i Eskilstuna.
– Det var en tuff bortamatch mot ett fysiskt och bra lag. En seger här var bra för vår höst.
Han är inte helt nöjd med matchinledningen.
– Det tog en stund innan vi kom in i matchen. De var aggressiva, pressade och fick till sin gameplan ganska bra. Sen började vi få igång vårt spel. Vi gjorde ett väldigt fint mål, där Hanna Wijk hittade Stine Larsen i boxen. Resten av halvleken tycker jag var ganska bra, säger Robert Vilahamn innan han går över på andra halvlek:
– Vi fick en ganska bra start på andra och försökte komma till fler chanser. Sen blev det en situation där de kom upp och det blev nedsläpp. De fick in 1-1 ur egentligen ingenting. Vi blev lite skärrade, men lyckades mobilisera kraft och gjorde ett fint mål genom Marika Bergman Lundin. Det kunde ha blivit 3-1 när Molly Johansson fick ett friläge. De var tunga att möta och försökte få in en kvittering. Vi gjorde inte vår bästa match, men tog en skön seger.
Segern betyder mycket för laget.
– Vi bygger självförtroende inför hösten. Vi har tagit några segrar på rad och vill komma topp-tre.
Han vill lyfta fram flera spelare som utmärkte sig i dag.
– Hanna Wijk flög fram på sin kant och slog inlägg. Hon är en fröjd att se just nu. Marika Bergman Lundin kom in och gjorde det fina målet. Marika gör bara fina mål. ”Pallo” Hammarlund och Stine Larsen ska ha extra cred. De är fysiska och river och sliter i närkampsspelet. Jag är tacksam för att de tar det här jobbet för oss i de här tuffa bortamatcherna, säger ”Robban”.
Nu riktas blickarna mot onsdagens bortamatch mot Paris Saint-Germain i Champions League-kvalet.
– Det blir en lång men rolig bussresa hem. Spelarna får göra vad de vill på övervåningen men vi tränare ska beta av några PSG-matcher och lägga pusslet inför onsdag!

Onsdagen den 28 september möter BK Häcken Paris Saint-Germain på hemmaplan i returen i Champions League-kvalet. Köp din biljett till matchen HÄR.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved