BK Häcken minns en omtänksam medmänniska - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2020-05-04 18:02:00
BK Häcken minns en omtänksam medmänniska

BK Häcken nåddes i dag av det sorgliga beskedet att IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson har gått bort, 80 år gammal. "För mig var alltid Gunnar främst en stor människa", skriver vår tidigare klubbdirektör och Gothia Cups generalsekreterare, Dennis Andersson, i en minnestext om Kamratföreningens mångårige ordförande som ledde Blåvitt till stora framgångar så väl nationellt som internationellt.


Det är många som i dag pratar om den store idrottspersonen Gunnar Larsson. Andra pratar om den store politikern Gunnar. För mig var alltid Gunnar främst en stor människa. En sann humanist som byggde sitt liv och sina gärningar på en övertygelse, ett ideal, om hur vi skulle skapa en idrottsförening så väl som ett samhälle. Ett ideal som utgick från allas lika värde.


Gunnar var en generös och osjälvisk person. När vi byggde upp Gothia Cup var Gunnar en av de politiker som gav sitt fulla stöd. Han såg inga problem med att det skulle kunna konkurrera med hans kära IFK Göteborg. Gothia Cup var en företeelse som var i linje med Gunnars egen värdegrund. Och som dessutom var bra för staden. Det övertrumfade allt annat.


För mig blev Gunnar ett stort föredöme. En form av mentor – även om vi aldrig nämnde ordet. Under EM i fotboll 1992 kom vi att arbeta tätt tillsammans. Gunnar som ordförande i organisationskommittén och jag som presschef. Åtskilliga var de kvällar då jag som närmast ”yngling” i sammanhanget andäktigt lyssnade på Gunnars filosofier om idrotten, samhället och livet. Vid ett av tillfällena undrade Gunnar om det inte var dags för mig att ta steget över till ”den stora klubben”. Vi kom aldrig särskilt långt i den diskussionen.


På senare år, när det stormade som värst runt byggnationer på Heden fick vi ånyo möjlighet att arbeta tillsammans med ett projekt. Då blev det tydligt hur stor Gunnar fortfarande var inom den politiska världen och med vilken respekt man bemötte honom. Gunnar var en fenomenal retoriker och mycket tack vare Gunnars arbete, inte minst internt inom det socialdemokratiska partiet, kunde planerna på att bebygga Heden stoppas. 


En stor, varm och omtänksam medmänniska har gått bort. Från BK Häcken och Gothia Cup sänder vi vårt djupa deltagande till familjen och de närmaste.


Dennis Andersson

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.