BK Häcken säljer Aiham Ousou - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-07-21 14:30:00
BK Häcken säljer Aiham Ousou

Aiham Ousou anslöt till BK Häckens akademi 2017 och belönades året därpå med ett A-lagskontrakt. Efter två framgångsrika utlåningar till först AFC Eskilstuna och därefter GAIS säljs nu mittbacken till tjeckiska Slavia Prag.

 

21-årige Aiham Ousou kom till BK Häcken från Västra Frölunda 2017 och fick A-lagskontrakt under sommaren 2018. I hård konkurrens uteblev dock speltiden för den unge talangen och under andra halvan av 2020 lånades han ut till Superettan-klubben AFC Eskilstuna, för vilka han imponerade under sina 15 matcher för klubben. Till årets säsong kom han tillbaka till BK Häcken, men i slutet av januari väntade nästa utlåning, till lokalkonkurrenten GAIS. Där har han under vårsäsongen visat framfötterna så pass mycket att han blivit uttagen till Poya Asbaghis ”nya” U21-landslag och han fick också äran att bära kaptensbindeln i senaste matchen mot Luxemburg.

Ousou säljs nu till tjeckiska SK Slavia Prag. Laget vann den tjeckiska ligan i överlägsen stil tidigare i år och förlorade inte en enda av sina 34 matcher. Nu väntar Champions League-kval, där de kliver in i den tredje kvalomgången.

 

Aiham Ousou om övergången:

– Det känns helt fantastiskt. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Att få en chans att konkurrera om en plats och visa upp sig själv på de stora scenerna är en dröm och en stor ära. Jag vill önska alla i Häcken stort lycka till, fyra raka vinster och en bra match senast mot Norrköping. Det är så det ska vara och förhoppningsvis fortsätter ni på den inslagna vägen resten av säsongen. Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare, spelare och personer runt klubben!

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Aiham har haft en framgångsrik vårsäsong i GAIS och dessutom gjort bra ifrån sig i U21-landslaget, vilket ökat intresset kring honom. Vi hade gärna sett honom som en framtida mittback i BK Häcken, men vi är också glada att kunna sälja en egen produkt till en klubb av Slavia Prags dignitet. Givetvis gläds vi också åt Aiham, som får den här möjligheten.

– Aiham har ju gått en lite annorlunda väg och aldrig varit ordinarie i BK Häcken, men han har kunnat utvecklats ordentligt under sina två lånesejourer. Att gå den vägen är inte unikt i Europa, men något nytt för BK Häcken som klubb. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att framgångsrikt utveckla våra unga spelare genom låneavtal.

 

BK Häcken önskar Aiham ett stort lycka till!


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.