Dam
2024-07-17 12:00:00
BK Häcken säljer Aisha Masaka till FA Women’s Super League

BK Häcken säljer Aisha Masaka till det engelska FA Women's Super League-laget Brighton & Hove Albion WFC.

 

Tanzaniska Aisha Masaka kom till BK Häcken i mars 2022 från Young Africans SC och var därmed i klubben i två och ett halvt år. 

– Vi såg att hon var en stor talang när vi tog in henne och vi är glada över att ha haft Aisha hos oss. Hon har haft en bra utveckling och det här är ytterligare ett bevis för vår verksamhetsmodell och ett bra betyg för vår förmåga att utveckla spelare. Vi önskar Aisha all lycka till i England, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

 

Sedan hon kom till BK Häcken har laget varit i tre Svenska Cupenfinaler, tagit två andraplatser i OBOS Damallsvenskan och tagit sig till en kvartsfinal i Champions League. 

– Jag är väldigt ledsen över att lämna BK Häcken, men nu har jag en möjlighet att samla på mig nya erfarenheter. Jag lämnar BK Häcken nu men det kommer att vara min klubb för alltid, säger Aisha Masaka.

Aisha Masaka har gjort tio mål och tre assist på 34 matcher i BK Häcken. 

– Det är en fantastisk klubb där vi har samma förutsättning och faciliteter som herrarna. Vi har spelat bra fotboll och det är en professionell klubb där jag verkligen har känt mig som hemma, säger Aisha Masaka.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved