BK Häcken säljer Irandust - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-08-31 22:34:00
BK Häcken säljer Irandust

BK Häcken säljer Daleho Irandust till FC Groningen. Mittfältaren lämnar klubben efter sex år och 149 A-lagsmatcher.

 

Daleho Irandust kom till BK Häckens akademi som 17-åring och tog steget upp till A-laget året efter, 2017. Mittfältaren har varit en nyckelspelare i gulsvart i flera år men har missat stora delar av 2021 på grund av den ljumskoperation han genomförde i vintras.

23-åringen gjorde comeback i somras och har bidragit till att stabilisera gulsvart efter den svaga våren men med ett utgående kontrakt, där Daleho Irandust inte velat diskutera en förlängning, väljer BK Häcken nu att sälja honom till FC Groningen.

– Den här säsongen har inte blivit som vi hoppats på men där vi står nu har vi ändå gett oss själva möjligheten att inte bara agera kortsiktigt för dagen, utan att parallellt med att ta i mål den här säsongen på ett så bra sätt som möjligt, också se långsiktigt hur vi vill utvecklas till nästa år. Utifrån en komplex helhet är vi nöjda med att kunna göra den här försäljningen nu och vi önskar Daleho lycka till, säger sportchef Martin Ericsson.

Daleho Irandust tackar alla gulsvarta för sin tid i föreningen:

– Jag vill tacka alla supportar som kommit och kollat på oss spela. Önskar er det bästa. Även alla spelare i laget, människor jag verkligen kommer sakna att ha i min vardag. Och tränarna, tråkigt att det blev en kort period med dem men tvekar ej på att de kommer göra det otroligt bra. Dessutom ett tack till resten av tränarstaben som bidrar med så mycket energi till truppen. Slutligen tack till kockarna som lagat kyckling, potatis och broccoli till mig varje dag! Tack alla ni!


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.