Herr
2022-07-21 09:00:00
BK Häcken säljer Leo Bengtsson till Aris Limassol

BK Häcken säljer Leo Bengtsson till Aris Limassol. Efter 2,5 år i gulsvart säger 24-åringen ”på återseende” till Bollklubben.

– Nu är det dags för nya äventyr men jag hoppas att vi ses igen i framtiden, säger Leo Bengtsson.

 

Leo Bengtsson kom till BK Häcken inför säsongen 2020 från Hammarby. Han tog omgående en plats i den gulsvarta startelvan – och i supportrarnas hjärtan – en plats han behållit under sina 2,5 år i klubben. 

Totalt har Leo Bengtsson hunnit med att göra 27 mål och 14 assist på sina 105 matcher i klubben.

– Jag vill börja med att tacka alla runt om klubben, spelare, ledare och supportrar för min tid i Häcken. Det har varit en underbar tid med mycket framgång men även motgångar – jag har lärt mig mycket och utvecklats som spelare på planen men även som människa utanför. Nu är det dags för nya äventyr men jag hoppas att vi ses igen i framtiden. Häcken kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, säger Leo Bengtsson.

Aris Limassol kliver in i kvalet till Europa Conference League i kväll och Leo Bengtsson blir omedelbart tillgänglig för den nya klubben. 

 – Vi vill tacka Leo för hans tid i klubben, där han varit uppskattad såväl på som utanför planen. Han kom som en lovande talang och lämnar som en etablerad allsvensk spelare på högsta nivå. Vi är väldigt glada för hans tid här och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

 

 

 

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved