Dam
2022-08-25 16:35:00
BK Häcken säljer Luna Gevitz till Montpellier

Luna Gevitz anslöt till BK Häcken 2021 från franska Guingamp. Nu återvänder hon till Frankrike, hon säljs till franska Montpellier.

– Nu önskar vi henne lycka till med nästa utmaning i karriären, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig elit dam i BK Häcken.

 

Luna Gevitz anslöt till BK Häcken 2021 från franska Guingamp. Hon utsågs i vintras till lagkapten i BK Häcken och var med i den danska EM-truppen i somras. Men nu säljs hon till franska Montpellier, som kom på en femteplats i Division 1 Fémine förra året.

– Vi vill tacka Luna för den här tiden, där hon varit ett föredöme för spelare i vår förening när det gäller vad som krävs av en professionell fotbollsspelare både på och vid sidan av planen. Nu önskar vi henne lycka till med nästa utmaning i karriären, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig elit dam i BK Häcken.

 

13 matcher har Luna Gevitz spelat i OBOS Damallsvenskan i år, alla från start, samtidigt som hon hann med att göra ett mål. Förra året startade hon 20 matcher för BK Häcken i OBOS Damallsvenskan och hade del i Champions League-äventyret där hon startade i alla gruppspelsmatcher.

– Jag är tacksam för att ha varit med och skrivit historia genom att vara en del av BK Häckens första damlag på elitnivå, där jag har haft många succé-upplevelser med laget. BK Häcken är baserat på rätt värdegrund med en professionell tillgång och respekt för både damfotboll och herrfotboll på alla nivåer, vilket återspeglas i alla delar av organisationen. Denna tillgång behövs för att göra en skillnad i fotbollsvärlden och jag hoppas att andra klubbar i Sverige och Europa vill följa Häckens exempel. Tack till supportrarna för att ni alltid ger ert bästa till laget för att få hem segern – det känns! Tack till klubben och hela organisationen samt till tränarna och ledarteamet, för allt ni gör för att vi ska lyckas. Störst tack till mina lagkamrater som alla är unika och bidrar till en fantastisk samvaro. Jag önskar det bästa för laget och klubben framöver. Nu är det dags för nya utmaningar för mig, säger Luna Gevitz.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved