BK Häcken spelar Atlantic Cup i februari - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-30 15:54:50
BK Häcken spelar Atlantic Cup i februari

Nu är nästa års försäsongsläger spikat. A-truppen åker till Portugal för att delta i träningsturneringen Atlantic Cup.

– Vi tycker att det passar bäst med ett matchläger den här gången, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.


Samtidigt som vi går in i det absoluta slutskedet av säsongen 2019 så läggs också nästa års försäsongspussel. I vanlig ordning ska A-truppen åka på träningsläger och nu är det klart att resan går till Lagos vid Algarvekusten i Portugal för spel i Atlantic Cup. Jämfört med det senaste lägret i Sydafrika så blir det den här gången mer av ett matchläger. 

– Vi har valt att göra så för jag hoppas att det kommer komma in lite nya spelare och vi har några spelare som inte spelat så mycket under året så då vill vi fokusera på att spela matcher, säger Sonny Karlsson.


Under Sydafrikalägret spelade laget visserligen två matcher men den här gången kommer det bli ett tydligare fokus på matcherna och ett mer matchanpassat upplägg på träningen.

– Det kommer även betydligt bättre motstånd än i Sydafrika. Vi spelar tre matcher på tio dagar och det blir annorlunda hur man tränar. Vi spelar dessutom match kort innan vi åker och match igen ganska snabbt när vi kommer hem, så det ligger fler matcher runtomkring också, säger Sonny Karlsson.


Lägret i Portugal är den 1/2-12/2 2020.

Vilka motståndarna blir i turneringen är ännu inte klart.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.