BK Häcken tappade två poäng i guldjakten - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-10-09 16:51:01
BK Häcken tappade två poäng i guldjakten

BK Häcken tappade under lördagen två blytunga poäng i jakten på FC Rosengård. Matchen mot Vittsjö slutade mållös.
 

Idag fortsatte BK Häcken sin jakt på FC Rosengård när man tog emot Vittsjö GIK hemma på Bravida Arena. I dagens startelva gav huvudtränare Mats Gren Dylan Holmes och Dilja Zomers chansen från start, i övrigt var det samma startelva som startade den historiska Champions League-premiären mot Lyon i tisdags.

 

BK Häcken skapade några farliga målchanser i första halvlek men lyckades inte få hål på Vittsjö GIK. Inför andra halvlek gjorde BK Häcken ett trippelbyte där Dylan Holmes, Dilja Zomers och Mille Gejl Jensen utgick och ersattes av Milica Mijatovic, Julia Zigiotti Olme och Stine Larsen.

 

Det var ett mycket piggare BK Häcken som klev in i andra halvlek och trots att laget radade upp farliga chanser i andra så lyckades de gulsvarta inte få hål på Vittsjö GIK och matchen slutade 0–0.

 

Mats Gren om matchen:

– Det är klart att vi är långt ifrån nöjda med en poäng hemma mot Vittsjö i det läget vi är. Vi behövde vinna för att haka på i toppstriden. Vi gör ingen bra match idag, vi är för passiva i första halvlek, inte tillräcklgit framåtlutade och vi backar för mycket. Vi får ingen aggressivitet och får heller inte pressen att sitta. När vi hade lägen spelade vi inte framåt, vi vände om och hade för många touch och vi lät Vittsjö hitta sina defensiva positioner. I andra halvlek flyttade vi upp spelet betydligt mer, men vi kommer inte till de chanser som vi brukar göra. Vi var inte nog vassa i de avgörande lägena och i boxen.


Laget ligger nu fem poäng efter FC Rosengård i tabellen och nästa match i OBOS Damallsvenskan spelas den 17 oktober och då väntar AIK på Skytteholms IP. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.