Dam
2022-11-05 14:11:18
BK Häcken tvåa i OBOS Damallsvenskan efter vändning i Stockholm

BK Häcken vände 0–1 till 3–1 borta mot Djurgårdens IF och slutar därmed tvåa i OBOS Damallsvenskan 2022. Målen på Stockholms Stadion stod Pauline Hammarlund, Elin Rubensson och Mille Gejl Jensen för. 

BK Häcken fick dock inte igång spelet inledningsvis. Djurgårdens IF tog ledningen efter sex minuter genom en friställd Tilde Lindwall som rakade in bollen från nära håll. Efter 19 minuter skapade BK Häcken sin första chans i matchen men Elin Rubenssons avslut räddades av Hedvig Lindahl. Tre minuter senare fick Stine Larsen ett läge men nickade utanför bortre stolpen. BK Häcken hade svårt att skapa rejäla målchanser och låg under med 0–1 i paus. Tilde Lindwalls fullträff blev halvlekens enda.

 

Robert Vilahamn gjorde ett byte inför andra halvlek. Mille Gejl Jensen fick chansen i stället för Molly Johansson. Efter en dryg kvart kom kvitteringen. Efter en hörna från Elin Rubensson tryckte Pauline Hammarlund in bollen. Stine Larsen, Pauline Hammarlund och Anna Csiki hade sedan bra lägen att göra 2–1 men 1–1 stod sig. Framförallt den sistnämnda var riktigt nära efter en finfin aktion i 74:e minuten, men Hedvig Lindahl räddade avslutet. I 81:a minuten frälste Elin Rubensson BK Häcken. Anna Csiki stod för ett fantastiskt förarbete från kanten och Elin Rubensson stod för ett kliniskt avslut i boxen. Åtta minuter senare punkterade BK Häcken matchen efter en snabb kontring. Anna Csiki stod en ny, suverän framspelning och friställde Mille Gejl Jensen, som enkelt placerade in bollen bakom Hedvig Lindahl. BK Häcken, som bytte in Elma Junttila Nelhage, Dóra Zeller och Emily Madril under slutminuterna, stod för en stark vändning i andra halvlek och vann matchen med 3–1. Därmed slutar Bollklubben på andra plats i OBOS Damallsvenskan 2022. BK Häcken avslutade seriespelet med nio raka segrar.

– En riktig kämparinsats i dag där vi verkligen visade moral på en svårspelad plan mot ett motstånd som bade lade sig lågt, säger Pauline Hammarlund.
Hon är glad över att hon gjorde mål på nytt.
– Kul såklart att göra mål igen. Det var en bra nick av "Marre" (Marika Bergman Lundin) som jag lyckades skarva in. Det kändes som att det släppte lite med det målet och att vi kunde slappna av och spela lite mer, säger "Pallo".
Känns det bra att bli tvåa?
– Med det utgångsläge vi hade från uppehållet i somras så är det en fantastisk prestation att vinna nio av tio matcher och sluta tvåa. Det ska vi vara stolta över. Sen känns det såklart surt att inte nå hela vägen och att vi aldrig riktigt tog chansen i våras för att slåss om guldet på riktigt, säger anfallaren.

3–1-skytten Mille Gejl Jensen var också nöjd efteråt.
– Det var en jättebra insats av laget. Det var en svårspelad plan. Det kanske inte såg ut som den finaste fotbollen men vi löste det så gott vi kunde. Underbart att ha nio raka segrar, det visar på en stark lagmoral och vilja, speciellt i matcher där vi har legat under, säger danskan, som också gladdes över sin fullträff.

– Alltid kul att göra mål och hjälpa laget att säkra en vinst, säger Mille Gejl Jensen.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved