Dam
2023-05-26 21:43:51
BK Häcken upp i serieledning efter Kafajis show

Rosa Kafaji bjöd på två konstnummer i första halvlek borta mot Piteå IF. Hennes två finfina fullträffar var direkt matchavgörande i toppmötet.

BK Häcken rivstartade på LF Arena. När matchklockan passerat 14 minuter var det dags för show signerad Rosa Kafaji. Inom loppet av tre minuter stod hon för två urtjusiga mål. I 15:e minuten trixade hon sig fram innan hon läckert placerade in bollen i bortre hörnet från distans. Och i minut 18 dundrade hon in bollen via ribban med ett hårt vristskott. BK Häcken hade full kontroll på matchen och släppte till få målchanser bakåt. Tvärtom var laget nära att göra 3–0 flera gånger om i både första och andra halvlek. Till slut kom det i andra tilläggsminuten då Clarissa Larisey vann bollen tack vare riktigt bra press-spel och därefter prickade in bollen med en yttersida.
– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Framförallt under de första 30 minuterna i första halvlek tycker jag att vi var riktigt bra och hade bra spel. Sedan tycker jag att vi krigade oss igenom matchen på ett starkt sätt, säger Rosa Kafaji.

Hon beskriver sina eleganta mål:
– Vid första målet fick jag bollen efter en andraboll som damp ner. Då kickade jag den över motståndaren och flyttade den åt vänster och sköt. Vid andra målet fick jag en pass av Anna Sandberg, där jag kunde gå förbi motståndaren med touchen och hade yta att driva på, så jag drev och sköt.
Känslan vid båda målen var euforisk hos 19-åringen.
– Jag skulle säga att det var otroligt skönt att göra mål och få in de avsluten. Ibland har man matcher där det blir stolpe eller ribba ut men i dag blev det ribba in! säger Rosa Kafaji, som nu står noterad för sex mål på tio matcher i OBOS Damallsvenskan.
Vilket mål är du mest nöjd med?

–  Jag skulle säga andra just för att den kunde gått ribba ut, men det var så skönt att den gick in.

3–0 och serieledning, hur smakar det?

– Så otroligt skönt och tre så otroligt viktiga poäng. Mycket starkt av oss, tycker jag, säger tvåmålsskytten.

Även 3–0-skytten Clarissa Larisey är tillfreds med insatsen i Piteå.
– Jag är så nöjd med lagets prestation. Vi utförde alla detaljer som vi har arbetat med hela veckan. Och det är alltid en ära att få göra mål. Det var definitivt en tuff kamp för att få bollen men jag är glad över att jag fick den och kunde få till ett skott på mål, säger den formstarka kanadensiskan.

Fredagen den 2 juni väntar Kristianstads DFF på hemmaplan i ett nytt toppmöte. Köp era biljetter redan nu.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved