Herr
2021-12-17 14:00:00
BK Häcken utnyttjar köpoptionen på Franklin Tebo

I augusti lånade BK Häcken in den nigerianska försvararen Franklin Tebo med option på ytterligare fyra år. Nu står det klart att optionen utnyttjas och att Tebo förblir gulsvart över säsongen 2025.

 

Franklin Tebo Uchenna anslöt från Nasarawa United FC, som slutade på en fjärdeplats i den nigerianska högstaligan tidigare i år. Han scoutades i våras och lånades in på sex månader i somras.

– Vi var på plats i Nigeria för att titta efter en mittback och Franklin var den spelare som stack ut mest – han var mest mogen i sitt spel och hade kommit längst i sin utveckling. Han passar bra in i den profilen vi har letat efter, sa sportchef Martin Ericsson då.

 

21-årige Tebo gjorde fem inhopp i Allsvenskan i år och varit startspelare i U21-laget. Omställningen från Nigeria Premier League till Allsvenskan har varit stor, men sportchef Martin Ericsson ser stor potential i den långe mittbacken.

– Tebo har extremt spännande egenskaper och han har egentligen allt som en mittback ska ha – snabbhet, spänst, mod och en bra passningsfot. Det känns tryggt att vi haft honom här i sex månader och kunnat ta ett beslut utifrån vad vi sett av honom på plats. Anpassningen från den nigerianska fotbollen till den svenska tar tid, men vi tror mycket på Tebo och det ska bli spännande att se hur bra han bli de kommande åren.

 

Franklin Tebo:

– Jag är jätteglad över att få stanna här i BK Häcken. Jag känner mig hemma i klubben och trivs med ledarna och spelarna och supportrarna är fantastiska. Jag vill hjälpa klubben att nå så högt som möjligt och att vi kommer ut och får spela i Europa igen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved