Dam
2024-03-28 22:57:03
BK Häcken utslagna ur Champions League

Paris Saint-Germain var för starka och BK Häckens Champions League-resa är över för den här gången. Bollklubben förlorade kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain med 5–1 totalt.

Huvudtränare Mak Lind förändrade i startelvan inför returmötet mot Paris Saint-Germain. Felicia Schröder, Alice Bergström och Elma Nelhage fick chansen från start och Bollklubben inledde matchen starkt. Tyvärr var det dock Paris Saint-Germain som tog ledningen med 1–0 i den 27:e minuten via Tabitha Chawinga. Matchen gick sedan till halvtidspaus med resultatet 1–0 till hemmalaget.

I den 54:e minuten var BK Häcken ytterst nära att kvittera men en fot stod i vägen. Tio minuter senare kom Mak Linds första byte för kvällen, ut gick Felicia Schröder och in kom Clarissa Larisey. Paris Saint-Germain blev dock ett nummer för stora för Bollklubben som förlorade det andra mötet med 3–0 och 5–1 totalt. Glädjande är att BK Häcken nu har ännu en Champions League-debutant i truppen. Matilda Nildén fick göra en efterlängtad debut i den 71:a minuten.

BK Häcken laddar nu om batterierna inför söndagens semifinal mot Hammarby IF i Svenska Cupen. Matchen spelas på Hammarby IP med start 18.00. Här köper din biljett till semifinalen.