Herr
2019-12-02 10:46:39
BK Häcken värvar från Varberg

BK Häckens lagbygge inför nästa säsong fortsätter. In från den allsvenska nykomlingen Varberg kommer mittbacken Tobias Carlsson, 24.

– Tobias är lite av en late bloomer som gått den långa vägen och vi tror att han har ännu mer att ge, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson. 


Tobias Carlsson var ordinarie mittback i det Varberg som stod för en lika överraskande som enastående säsong i Superettan den gångna säsongen. Deras andraplats gör att de nästa år spelar i Allsvenskan. Hallänningarna släppte in minst antal mål i serien och Carlssons insatser har imponerat på Sonny Karlsson. 

– Vi har följt Varbergs framfart under året och sett att de har ett antal intressanta spelare. När chansen att värva Tobias dök upp så tog vi den. Han kommer få tuff konkurrens från de andra mittbackarna i truppen men vi tror att han kommer kunna fajtas om platserna. Även om han är 24 år så har vi inte sett slutet på hans utveckling, säger Sonny Karlsson. 


Tobias Carlssons moderklubb är Grebbestads IF i Bohuslän. Där tog han tre raka seriesegrar och var med om att spela upp laget till division 1. Inför säsongen 2019 värvades han av Varberg. Nu ser han fram emot att ta ytterligare ett steg i sin karriär. Kontraktet med Bollklubben är skrivet på tre år. 

– BK Häcken är en stor och etablerad toppklubb i Allsvenskan och jag känner att jag kommer få de allra bästa förutsättningarna för att kunna utveckla mig själv och förhoppningsvis även kunna hjälpa laget, säger Tobias Carlsson. 


I Bollklubben väntar nya, tuffare utmaningar för Carlsson, det är hård konkurrens om platserna i mittlåset.

– Jag är fullt medveten om det men jag tror att jag kommer kunna lära mig mycket av de andra duktiga mittbackarna och förhoppningsvis även kunna vara med och konkurrera. Det här är en ny nivå för mig så det är lite spänt och nervöst men framför allt känns det spännande, fortsätter han. 


Carlsson är BK Häckens andra värvning inför den kommande säsongen, för några veckor sedan skrev som bekant Patrik Wålemark på för gulsvart. Pusslet i Sonny Karlssons lagbygge lär inte vara färdiglagt än.

– Det som fattas i truppen är mål och det är framför allt det vi letar efter. Vi har våra krokar ute och kommer att landa offensiv kraft innan nästa års tävlingssäsong drar igång, säger Sonny Karlsson. 


Fakta Tobias Carlsson

Ålder: 24

Längd: 187 cm

Vikt: 73 kg

Övrigt: Har fyra gånger varit med och spelat upp sitt lag en division – tre gånger med Grebbestad och den här säsongen med Varberg.  

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved