Herr
2020-09-30 19:00:28
BK Häcken vidare i cupen

På förhand var uppgiften enkel, men Angered visade sig från sin bästa sida och satte verkligen BK Häcken på prov. Hemmalaget ledde i halvtid, men när domaren blåste av matchen hade BK Häcken vunnit med 3–1 efter mål av Faltsetas, Lundberg och Søderlund.

BK Häcken fick en tuff start på matchen när Kasse Tuominen redan efter åtta minuter tvingades kliva av skadad. In i hans ställe klev Søderlund, som senare i matchen lyckades spräcka sin månadslånga måltorka.

Första halvleken präglades annars av tydlig gulsvart dominans. Gulsvart ägde boll och dominerade halvleken. Ändå var det Angered som lyckades göra det första målet. Kebba Nyang på Angereds vänsterkant fick in bollen till Haris Avdiu, med förflutet i BK Häckens akademi, som avslutade på volley, otagbart för Pontus Dahlberg. Ett vackert mål av hemmalaget.

I andra halvlek klev Bollklubben ut som ett nytt lag och fyra minuter in i halvleken nickade Faltsetas snyggt in 1–1 efter en väl avvägd hörna av Adam Andersson. Efter kvitteringen fortsatte vi ösa på framåt och efter 56 minuter tryckte Viktor Lundberg in ledningsmålet, fint frispelad av Faltsetas. Ledningsmålet var märkbart tungt för hemmalaget som ju längre matchen gick blev allt tröttare. BK Häcken utnyttjade det och med tjugo minuter kvar av matchen nickade Alexander Søderlund in ett långt svepande inlägg av Ahmed Yasin. Det blev också matchens sista mål och vi är därmed vidare i Svenska Cupen 2020/2021.

Lagkapten för dagen, Alexander Faltsetas, som noterades för ett mål och en assist, sammanfattar matchen:

– Vi skapar ändå ett antal chanser i första, men vi är inte riktigt där och trycker in dem. Sen kontrar de in 1–0 och det blir lite panikkänsla, fastän vi visste att vi hade gott om tid att vända på matchen.

– Andra halvlek är bättre. Vi maler ner dem och visar att det skiljer ett antal divisioner mellan oss. Vi är helt enkelt starkare. Många av deras spelare får kramp och går på knäna, då öppnas det upp ytor som vi utnyttjar, säger Faltsetas.

Gällande Jasse Tuominen, som utgick skadad redan efter åtta minuter, väntar härnäst en mr-undersökning.

– Jasse gick ut med en befarad knäskada. Vi har redan beställt en magnetröntgen, så nu får vi invänta svaret från den för att få reda på hur omfattande skadan är, säger sjukgymnast Patrik Ghazarian.