Herr
2019-07-19 12:51:29
BK Häcken vill ha revansch mot storlagen i höst

Häng på toppen halvvägs in i den allsvenska säsongen. Men precis som förra året har BK Häcken haft det tufft mot de andra topplagen i tabellen.

– Om vi vill bli mästare måste vi vara bättre än de lagen och vinna de matcherna, säger Godswill Ekpolo.


Halva den allsvenska säsongen är nu avverkad för BK Häckens del och Bollklubben har på de 15 matcherna samlat ihop 27 poäng. Det är hela åtta poäng fler än vad laget hade i samma läge förra säsongen. Men precis som i fjol har man hittills haft det svårt i matcherna mot de andra topplagen, tillika storklubbarna. Sammanlagt en poäng mot de fyra lag som ligger närmast i tabellen just nu är inte alls vad man hade hoppats på inför säsongen.

– Vi har haft problem med lagen ovanför oss, vi måste vara modigare och visa att vi vill vara i toppen. Vill vi bli mästare måste vi vara bättre än de lagen och vinna de matcherna, det är de matcherna som ett mästarlag vinner, säger Godswill Ekpolo.


När nu serien vänder och BK Häcken ska möta alla lag en gång till innan serien summeras i november så kommer det komma chanser till revansch. Förhoppningsvis kan BK Häcken göra en minst lika stark höst som laget gjort de senaste två säsongerna. Godswill Ekpolo ser framför allt fram mot en av matcherna.

– Jag tycker att den tuffaste matchen hittills var den mot Djurgården. De var taktiskt väldigt väl förberedda och gjorde det bra. Det är den motståndare jag helst vill möta igen för att försöka göra det bättre än senast, fortsätter nigerianen.


Godswill Ekpolo kom till Hisingen och BK Häcken under sommaren förra året. Sin första allsvenska match gjorde han mot Örebro på Bravida Arena den 27 juli. Sedan dess har han varit helgjuten på högerbacksplatsen i Bollklubbens fyrbackslinje. 

– Jag har fått spela mycket och känner mig bra. Självklart så när man spelar varje match och när tränaren tror på en så får man mer självförtroende. Jag är glad över att jag inte haft några skador och jag försöker alltid vara 100 procent redo för varje match, säger han.


Hittills i år har Godswill Ekpolo spelat från start i samtliga allsvenska matcher förutom mot Kalmar som han missade på grund av avstängning. Ett mål har det också blivit.

– Min egen prestation har varit bra men självklart vill jag hela tiden förbättra mig. Särskilt i sista tredjedelen när jag ska bestämma mig om jag ska passa, eller göra inlägg, man har en-två sekunder på sig och det gäller att tänka snabbt. Jag tränar mycket på det och får mycket hjälp från tränarna vad jag ska göra och hoppas att jag kommer fortsätta utvecklas där. Det handlar inte nödvändigtvis inte om att bli mer offensiv, utan att ta rätt beslut.


Mot just Gif Sundsvall finns det ingen revansch för BK Häcken att utkräva. Hemmamötet i maj slutade 1-0. Men det var en skör seger. I första halvlek gjorde gjorde Peter Abrahamsson flera klassräddningar och såg till att nollan var intakt. I mitten av andra halvlek gjorde sedan Alexander Jeremejeff matchens enda mål. Paulinho, som byttes in i förra matchen mot Örebro och kort därefter gjorde sitt första allsvenska mål sedan i maj, är inte tillgänglig i morgon på grund av sjukdom. Hela truppen nedan.


Gif Sundsvall – BK Häcken

Avspark: 18.00, NP3 Arena

Truppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved