Herr
2018-11-19 12:00:00
BK Häckens bortasektion är Allsvenskans bästa

BK Häcken prisades på Allsvenskans Stora Pris för ”Årets bortasektion”.
– De som reser land och rike runt för att följa Allsvenskan ska alltid känna sig välkomna och viktiga när de kommer till Bravida Arena, säger Elin Öst Sandström, evenemangsansvarig BK Häcken.


Utmärkelsen till ”Årets bortasektion” delades för första gången ut i fjol av klubbarnas säkerhetsansvariga, SLO:er och de officiella supporterföreningarna. Priset går till ”den förening som på bästa sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet.”

BK Häcken tilldelas i år priset med motiveringen ”Årets vinnare får lovård från bortasupportrar landet över. Både för sitt bemötande och för bortasektionens utformande. Banderollplatser och plats för klackledare är föredömliga och bemötandet är av högsta klass. Utbudet i kioskerna är bättre än hos de flesta och föreningen ger det lilla extra för gästande supportrar. Ett bevis på detta är traditionen att bjuda sina besökare på fika”.
– Redan 2017 satte vi upp som mål att förbättra servicen till våra bortasupportrar och den här utmärkelsen är ett erkännande för det arbete vi tillsammans med Show Security, CPG, Got Event, polisen och motståndarlagens SLO:er, supporter- och säkerhetsorganisationer gjort. Men den avgörande delen tror jag är att vår hemmapublik är välkomnande och vill vara med och göra vår arena till en mötesplats för alla. Ett bra samarbete, en gemensam målbild och ett grymt engagemang från alla parter ligger bakom att BK Häcken får det här priset 2018 och det är vi stolta över, säger Elin Öst Sandström och utvecklar varför bortasektionen varit ett av de prioriterade områdena i matcharrangemangen.
– Stämningen och passionen är Allsvenskans största styrka och att ha två sjungande klackar på Bravida Arena höjer upplevelsen för alla. Oavsett var du sitter eller står på arenan, ska du uppleva en hög servicegrad och trygghet.

Utmärkelsen sporrar till ytterligare utveckling nästa säsong.
– Det finns mycket kvar att skruva på innan vi är nöjda och vi hoppas att alla kommer tillbaka till Hisingen 2019 med en förväntan på att vi tagit våra arrangemang till nästa nivå.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved