BK Häckens drömstart gav tre poäng - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-19 16:59:00
BK Häckens drömstart gav tre poäng

Drömstart på så väl första som andra halvlek. Det blev nerv i mötet med Sirius till slut ändå men BK Häcken slet med sig tre poäng, 4–3, och massor med energi hem till Hisingen in i den viktiga vecka som närmar sig – veckan då BK Häcken jagar dubbla titlar: bäst i stan och bäst i landet.


Det blev ett drama i Uppsala, innan Andreas Alm och hans lag kunde vråla ut glädjen över en ny seger och fortsatt topplacering i Allsvenskan. Efter att Sirius Sam Lundholm satt sin andra straff för dagen, som innebar 3–4, med tio minuter kvar och Juhani Ojala i samma situation tvingats lämna planen efter sitt andra gula kort, fick gulsvart bekänna färg i slutminuterna.

Men med beslutsamhet kraftsamlade Bollklubben och slet med sig segern hem till Hisingen.

– När vi får en man utvisad får de extremt mycket energi och vi blir rädda om de tre poäng vi har. Vi får göra några korrigeringar och gå ner och spela mer kompakt, förlita oss på vår vilja och vi tar väldigt många löpmeter för varandra. Vi visar återigen styrka – det handlar om att vinna och det gör vi. Jag är stolt – jag har sagt det tidigare att årets allsvenska är väldigt jämn och då måste vi vinna sådana här matcher som står och väger. Vi vet hur vi ska hantera sådana här matcher och kan spela lite smart, säger Alexander Faltsetas.

Att det skulle bli en spännande avslutning var svårt att se en halvtimme tidigare. När Mervan Celik tryckte in 4–1 med vänstern fem minuter in i andra halvlek – bara ett par minuter efter att Paulinho satt 3–1-målet – fanns det inget som talade för annat än tre gulsvarta poäng denna söndag. 

– Det kändes som vi hade full kontroll. Snarare att vi gick för 5–1 än att de skulle komma tillbaka in i matchen, säger Faltsetas.

BK Häcken hade fått en drömstart även på första halvlek, när Alexander Faltsetas läst John Alvbåges utspel i den åttonde minuten. Faltsetas stal bollen och spelade fram till Alexander Jeremejeff som fristående precis innanför straffområdet kunde placera in ledningsmålet.

Sirius kvitterade genom Sam Lundholm från straffpunkten drygt tio minuter senare, efter att Juhani Ojala kommit sent in i en duell med Jonas Lindberg. Men Ojala revanscherade sig före paus och såg till att Bollklubben gick till pausvila i ledning. Mittbacken nådde högst vid första stolpen på Adam Anderssons fina hörna och via axeln stötte Ojala in 2–1.

Att gå segrande ur en så händelserik match fyller energidepåerna inför de avslutande två veckorna på vårsäsongen. Och det är inte vilka dagar som helst som väntar.

På lördag tar BK Häcken emot IFK Göteborg hemma på Bravida Arena och bara fem dagar senare spelar gulsvart föreningens största hemmamatch genom tiderna, när Bollklubben möter AFC Eskilstuna i finalen i Svenska Cupen, 30 maj. Sedan avslutas vårsäsongen i Borås, mot Elfsborg, 2 juni.

Veckans segrar, mot Sirius och Kalmar, ger bästa tänkbara känsla inför det som komma skall. 

– När du vaknar upp och kommer till GPA med tre poäng i bagaget får man väldigt mycket energi. Det betyder otroligt mycket för klubben, för spelarna, för vårt go i laget. Man får mycket mer energi, speciellt nu när det är match på match här, tre på en vecka, säger Alexander Faltsetas.

Hur är känslan inför derbyt?

– Känslan är att vi ska ta tre poäng. Vi ska göra det som krävs. Vi ska löpa och kriga och stånga ner dem. Återigen, det är mycket som krävs för att ta tre poäng. Vi ska göra jobbet – sedan kommer finliret. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.