Föreningen
2024-08-23 19:03:01
BK Häckens jubileumströja hyllar första allsvenska säsongen

Nu släpps BK Häckens jubileumströja, som kommer att bäras av hela laget i nästa match. Den säljs också i begränsad upplaga.
 
Allsvenskan fyller 100 år under denna säsong och för att uppmärksamma detta lite extra kommer BK Häcken att spela i en jubileumströja hemma mot Värnamo. Tröjan är framtagen för att hylla klubbens första allsvenska säsong 1983, komplett med den klassiska logan på bröstet. 

– Vi tycker att tröjan på ett bra sätt respekterar BK Häckens historia och en säsong som blev startskottet för den allsvenska resan, säger Elin Öst Sandström, marknadschef på BK Häcken. Det är en tröja man kan bära med stolthet.
 
Tröjan har, förutom den klassiska logan, de tunna eleganta ränderna från det allsvenska premiäråret 1983. Båda sakerna finns, vilket den uppmärksamme sett, även i 2024 års tröja där smala ränder samsas med breda och där den tidigare klubbloggan är tryckt i den nya. Ett medvetet sätt att koppla ihop nutid och historia detta allsvenska jubileumsår.
Jubileumströjan är avskalad och elegant, men självklart finns det oförglömliga ”Spola kröken”-budskapet med.
 – Det här är mer än en tröja, det är ett minne från en viktig tid, säger marknadschef Elin Öst Sandström.
 
Tröjan finns i begränsad upplaga för 799 kr och säljs endast på plats på Bravida Arena, på söndag 25 augusti. Arenan öppnar 15.15 och det är först till kvarn som gäller. 


På bilden från vänster: Sonny Karlsson, Even Hovland, Ali Youssef, Kenny Andrén, Lars-Gunnar Lindgren, Mikkel Rygaard, Zeidane Inoussa, Peter Friberg.




BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved