BK Häckens poängspelare har fått en bra start - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-04-11 16:42:49
BK Häckens poängspelare har fått en bra start

Tre mål framåt och fyra poäng efter två spelade matcher. Och tittar man närmare på statistiken så ser man att det är BK Häckens förmodade poängspelare som ligger bakom allt så här långt.


BK Häcken har som bekant fått en fin start på årets allsvenska. En poäng på bortaplan mot den stora guldfavoriten Malmö FF följdes upp med seger och tre poäng mot seriens andra skånelag, Helsingborg, hemma på Bravida Arena. 

Och när man studerar de tre målen i detalj så kan man se att det är lagets offensiva stjärnor som har levererat. 1-1-målet mot Malmö gjordes av Daleho Irandust assisterad av Alexander Jeremejeff. 1-0 mot Helsingborg kom på straff av förra årets skyttekung Paulinho. Den som ”ordnade” straffen var Alexander Jeremejeff som blev fälld när han bröt sig in i straffområdet. Jeremejeff gjorde därefter själv 2-0-målet på en retur efter Ahmed Yasins stolpskott. Att BK Häckens offensiva spelare redan gjort avtryck är naturligtvis skönt att ha med sig inför fortsättningen. Undersöker man statistiken ytterligare så har BK Häcken på de två matcherna skjutit 29 skott, 14 mot MFF och 15 mot HIF. Inte helt förvånande så är det Paulinho som har legat bakom flest avslut, åtta har hittills kommit från hans sida. 

Lördagens motståndare, nykomlingen Falkenberg, har på de två inledande matcherna tagit tre poäng. Laget vann sin premiär med 1-0 hemma mot Örebro. I andra matchen förlorade de tungt borta mot Östersund efter att hemmalaget gjort 3-2 i den 88:e matchminuten. Falkenberg var det lag som ifjol gjorde flest mål i Superettan. Hela 61 mål blev det för hallänningarna, som i tabellen slutade på andra plats bakom Helsingborg och därmed alltså tog klivet upp till Allsvenskan. BK Häcken var med sina 58 mål det lag som gjorde flest mål i Allsvenskan under 2018 så mötet på lördag på Falcon Alkoholfri Arena blir också en duell mellan förra årets två mest målglada lag i de högsta serierna.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.