Blackstenius förlänger kontraktet - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-10-08 11:00:00
Blackstenius förlänger kontraktet

BK Häckens skyttedrottning Stina Blackstenius förlänger sitt kontrakt året ut, vilket innebär att hon kan spela även de tre sista gruppspelsmatcherna i UEFA Women’s Champions League.

– Det känns jättebra, jag vill vara med och hjälpa klubben så mycket som möjligt nu under hösten och det känns väldigt roligt och motiverande, säger Stina Blackstenius.

 

Stina Blackstenius år har varit i det närmaste osannolikt. Med 14 mål och 8 assist leder hon både skytte- och assistligan i OBOS Damallsvenskan och med 22 poäng totalt har hon åtta poäng ner till FC Rosengårds Olivia Schough som ligger tvåa i poängligan. Dessutom slog hon till med hela sju mål i OS-slutspelet i Japan i somras, vilket gjorde henne till den svensk som gjort flest mål i OS-sammanhang.

Anfallarens kontrakt med BK Häcken – ett avtal som klubben tog över från Göteborg FC vid övertagandet – löpte tidigare ut 15 november, vilket hade inneburit att hon skulle ha missat Champions League-matcherna mot Benfica (17 november), Bayern München (9 december) och Lyon (15 december).

Kontraktsförlängningen innebär att hon kan spela klart säsongen med BK Häcken och klubben har förhoppningar om att anfallarens tid på Hisingen kan bli längre än så.

– Stinas värde för oss i år har varit stort och att hon nu är tillgänglig för samtliga resterande matcher ger oss både en trygghet och en extra energi inför slutspurten av säsongen. Det är glädjande att vi kom överens och vi för fortsatta diskussioner om ett längre avtal, säger sportchef Martin Ericsson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.