Herr
2019-09-15 16:56:08
Blytung förlust efter tveksam straff

Det blev en blytung uddamålsförlust mot AIK i toppmötet på Bravida Arena. Avgörandet kom på straff i mitten av den andra halvleken – en straff som kändes väldigt hårt dömd.

– För mig är det helt otroligt hur han kan blåsa straff där, säger Paulinho.


BK Häcken åkte på en tung smäll i den allsvenska guldjakten när AIK blev för svåra i toppmötet på Hisingen. Det var Bollklubben som hade det mesta och det bästa av spelet men AIK tog chansen när de fick den. Men frågan är om straffen som Sebastian Larsson satte till avgörande 2-1 ens borde ha blivit utdömd. Bollen var inte i närheten när Karol Mets ramlade i en situation med Paulinho men domaren valde att peka på straffpunkten. Även på reprisbilderna kändes straffen tveksam, det var kontakt mellan spelarna men det var en situation som sällan brukar ge straff. 

– Jag var när honom lite grann men han bara lägger sig ner. Hade det varit tvärtom hade jag garanterat fått rött kort istället för straff. Det är alltid så här mot de stora lagen. Vi hade samma problem mot Malmö, det blir svårt för oss att hålla oss i toppen för vi måste inte bara spela mot de andra lagen utan även mot domaren, säger Paulinho. 


Peter Abrahamsson gick åt rätt håll men han nådde inte bollen och Sebastian Larsson avgjorde andra toppmötet i rad från elva meter. Förlusten gör att BK Häcken tappar viktiga poäng i toppstriden.

– Det är svårt, vi är i toppen och hade chansen att vara kvar i toppen och så förlorar vi matchen på grund av den situationen. Nu måste vi se framåt och försöka ta de poängen vi behöver. Jag är fortsatt hoppfull, vi har ett bra lag och spelar mycket bättre än AIK i dag, säger Paulinho.


Det var Paulinho som tio minuter innan AIK:s segermål kvitterade genom ett fint skott efter bra förarbete av Kwame Kizito. Det var brassens tionde mål för i år. 

Även AIK:s första mål blev omdiskuterat. Chinedu Obasi gav Rasmus Lindgren en knuff i ryggen innan han tog emot bollen och behärskat satte den i mål.

– Jag får två händer i ryggen men det är klart att jag borde ha varit smartare och trilla där, då hade det blivit ännu tydligare. Det är frustrerande att åka på såna domslut och det är inte första gången det händer. Väldigt frustrerande, AIK har inte mycket mer än de två målen, det är små grejer som brukar avgöra i den här typen av matcher, säger Rasmus Lindgren.


Resultatet gick inte vår väg den här dagen men spelmässigt var det en stark insats som var värd ett bättre öde. BK Häckens tränare Andreas Alm var nöjd med mycket i själva spelet, men inte med domarinsatsen.

– Vi gör en bra match, första halvlek är på många sätt väldigt bra. Vi släpper inte till många chanser totalt sett, vi har ett bra grepp om matchen och vi kommer till många lägen. Men vi slår inte AIK om vi inte får domsluten vid de två målen åt rätt håll, det blir helt omöjligt för oss. Så bra är vi inte att vi kan sticka hål på AIK flera gånger. Vi är jäkligt bra i dag men inte så bra, säger han.


Nästa match är på lördag borta mot Kalmar, då ska vi försöka ta oss tillbaka till vinnarspåret igen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved