Herr
2020-08-01 16:57:08
Blytung förlust mot Djurgården

BK Häcken förlorade under lördagen med 3-1 borta mot Djurgården och den svaga bortaformen håller därmed i sig. Bollklubbens mål gjordes av Patrik Wålemark.

Med Ahmed Yasin, Erik Friberg och Alexander Faltsetas borta från matchtruppen tvingades Alm formera om sin startelva och Irandust tog ett kliv ned i banan, samtidigt som Youssef fick starta bakom en comebackande Alexander Søderlund. Men redan efter sjutton minuter tvingades Youssef bryta efter en smäll på knät och det var starten på ett par mardrömsminuter för Bollklubben. Tre minuter därpå vinner Djurgården boll efter ett BK Häcken-inkast, bollen slås in i straffområdet och når Radetinac som skjuter. Abrahamsson räddar, men bara ut till Kalle Holmberg som enkelt gör 1-0 till stockholmarna.

Olyckorna var inte över där. Efter en halvtimme måste även Abrahamsson bryta matchen och in för honom kliver Jonathan Rasheed, som därmed fick göra sina första allsvenska minuter sedan 2018.

Kort därefter får vi hoppet tillbaka. Efter ett otroligt fint anfall når bollen Ekpolo i offensivt straffområde. Han slår ett inlägg längs marken som Wålemark sätter i mål. 1-1 och vi kände medvind.

På tilläggstid i första halvlek lyckas dock Djurgården återta ledningen och ännu en gång är det Kalle Holmberg som skriver in sig i målprotokollet. Denna gång med ett vackert skott utanför straffområdet.

Andra halvlek kunde knappast börja sämre när Djurgården efter redan två minuter utökar ledningen. Erik Berg lyckas klacka in bollen i mål efter en frispark som går via Jacob Une Larsson. Där och då känns det som att alla lampor släcks och vi lyckas inte mobilisera någon kraft för att komma tillbaka in i matchen. Wålemark hade ett farligt skott, men som mycket annat idag så gick bollen stolpe ut.

– Vi startar matchen bra första halvtimmen. Första målet är ett misstag från vår sida, men sen gör vi mål själva och spelar rätt bra. Vi tar oss igenom bra och har bra fart i mycket. Sen gör Holmberg ytterligare ett mål och direkt i andra åker vi på ett baklängesmål på en fast situation. Målen kommer på sätt och lägen som gör att det blir väldigt tufft att få med sig något på bortaplan. Mycket är bra i spelet fram till paus, men när trean kommer så känns det som att vi hamnar i en riktig uppförsbacke, säger Andreas Alm efter matchen.

Nu gäller det att ladda om. Imorgon är det träning igen och på torsdag väntar serieledande IFK Norrköping på Bravida Arena.