Herr
2021-05-12 20:28:53
Blytung förlust mot Örebro

BK Häcken ledde med 2–0 efter mål av Alexander Jeremejeff och Rasmus Lindgren, men med drygt tjugo minuter kvar vände bortalaget på matchen och när domaren blåste av hade Örebro vunnit med 3–2.

Med Gustav Berggren avstängd tvingades Andreas Alm formera om sitt lag och han valde att flytta upp Rasmus Lindgren på mittfältet bredvid Alexander Faltsetas. I mittlåset kom Johan Hammar in och på högerkanten ersattes Benie Traore av Patrik Wålemark.

BK Häcken inledde matchen riktigt piggt och redan efter fyra minuter hade Leo Bengtsson fått två halvchanser till ett ledningsmål. Ett ramstarkt BK Häcken-försvar hade god koll på Örebros tunga anfallare och hemmalaget var dominant halvleken igenom.

Efter 24 minuter fälls Tobias Heintz i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Alexander Jeremejeff steppar upp och anfallaren gör inga fel och sätter 1–0 till BK Häcken. Kvarten därpå kommer också 2–0 när Rasmus Lindgren tar hand om en frispark strax utanför straffområdet och knorrar bollen förbi Bobby Allain i Örebro-målet.

Örebros enda målchans kom efter 44 minuter, men då stod Pontus Dahlberg för en fin räddning på Dennis Hummets skott.

Till andra halvlek ersätter bortalaget Dennis Collander och Erik Björndahl med Nordin Gerzic och Agon Mehmeti. Det ger effekt. Bortalaget är betydligt hetare, men BK Häckens ledning kändes ändå trygg. Med timmen spelad är Martin Olsson nära att sätta trean från nära håll, men skjuter rätt på Bobby Allain.

Efter 72 minuter kommer istället reduceringen och starten på Örebros vändning. Tobias Heintz åker på en ful tackling på mittplan, men domaren låter spelet gå vidare och bollen når Agon Mehmeti, som med en fin prestation placerar bollen i Pontus Dahlbergs bortre hörn.

Tio minuter senare kommer också 2–2. Johan Mårtensson får bollen från Romain Gall strax utanför straffområdet. Mittfältaren tittar upp, skjuter och bollen curlas in bakom Dahlberg. Blytungt kvitteringsmål, men det skulle bli värre.

Två minuter senare får Daniel Björnquist högerkanten helt för sig själv och sätter in bollen på Romain Gall. Mittfältaren skjuter, Dahlberg räddar, men returen går ut till Agon Mehmeti som prickar stolpen och bollen går istället ut till David Seger, som lyckas få bollen i mål. Vändningen var ett faktum och matchen slutar med förlust för BK Häckens del.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga, det är fruktansvärt tungt. Svårt att analysera nu direkt, men en sak vet jag och det är att det är för dåligt. Tre mål på så kort tid, jag vet inte vad som händer. Vi har full kontroll fram till att de gör sitt första mål och sedan faller vi som ett korthus, säger Rasmus Lindgren direkt efter slutsignalen.

I nästa omgång väntar Mjällby AIF. Den matchen spelas på måndag 18.30.