Bollklubben går skilda vägar med två spelare - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-28 14:09:35
Bollklubben går skilda vägar med två spelare

Benjamin Arapovic och Teodor Wålemark lämnar BK Häcken.

– Vi är inte rätt ställe för dem just nu men jag är övertygad om att det kommer gå jättebra för dem på annat håll, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.


Benjamin Arapovic nuvarande kontrakt går ut vid årsskiftet och han lämnar då BK Häcken. Tränare Andreas Alm har flera skickliga centrala mittfältare i laget och det har inneburit en tuff konkurrenssituation för 20-årige Arapovic, som kommer från några skadefyllda år.

– ”Benji” spelar på en position där vi har många duktiga spelare och det är kanske dessutom den starkaste sidan även i akademin – därför har vi kommit fram till det här, säger sportchef Sonny Karlsson.

Benjamin Arapovic har spelat regelbundet i U21-Allsvenskan i år och har varit med på bänken i Allsvenskan ett par gånger. Nu är tiden i moderklubben BK Häcken över, åtminstone för den här gången.

– Självklart är det tråkigt för jag har spelat här hela mitt liv, men samtidigt vill jag spela matcher och det är svårt för mig att göra det här. Jag har sagt att målet det här året har varit att få några matcher och vara skadefri säsongen ut, och det klarade jag. För min karriär är det bäst att gå vidare nu, det är dags för mig att spela A-lagsfotboll, säger han. 


BK Häcken skrev A-lagskontrakt med Arapovic i augusti förra året, när mittfältaren rehabtränade efter sin andra korsbandsskada. I somras förlängdes kontraktet året ut.

– Trots mina två korsbandsskador så erbjöd klubben mig kontrakt så att jag kunde rehabträna och komma tillbaka till fotbollsplanen igen och det är jag jättetacksam över. Jag vill särskilt lyfta fram och tacka Johan Sandberg, ”Ghazza” (Patrik Ghazarian) och Nicklas Möller, de har hjälpt mig otroligt mycket och haft koll på mig hela tiden, säger han.

Var karriären nu fortsätter vet han ännu inte.

– Jag har ingen aning om vad som händer nu, vi får se vad det blir. Det har varit en trygghet att spela här men det kanske är dags att komma ut från den här tryggheten nu, säger Arapovic.


Teodor Wålemark är också en spelare som fostrats i BK Häckens akademi. Han flyttades upp till A-truppen i somras och skrev på ett kontrakt över säsongen 2021, men i samförstånd bryts nu det avtalet och 18-åringen fortsätter karriären i Ljungskile.

– Jag känner att jag behöver A-lagsfotboll och att på riktigt konkurrera varje vecka om att starta. Det känner jag inte riktigt att jag gör här. Jag vill komma närmare en elva i A-lagsfotboll och jag tror att det är absolut bäst för min utveckling att gå till Ljungskile, säger han.

Han lämnar Hisingen med många goda minnen.

– Tiden här har betytt mycket för mig och jag har utvecklats jättemycket, inte minst det senaste halvåret. Men för att ta nästa kliv så är Ljungskile det bästa alternativet för mig.

BK Häcken önskar både Benjamin och Teodor ett stort lycka till i deras fortsatta karriärer. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.