Herr
2020-12-03 12:24:02
Bollklubben och Kevin Yakob går skilda vägar

BK Häcken och Kevin Yakob har gemensamt kommit fram till att bryta kontraktet. Avtalet gällde fram till sommaren men i samförstånd lämnar Yakob klubben redan vid årsskiftet.

– Jag har haft en bra tid här men vi kände båda att det är bäst för min utveckling och karriär med ett miljöombyte, säger han.


Kevin Yakob kom till BK Häckens akademi från Angered 2015. Under sommaren 2018 flyttades han upp till A-truppen och han fick göra debut i Allsvenskan. Den blev minst sagt minnesvärd. Mål direkt i bortamatchen mot Dalkurd. 

– Det är mitt bästa minne under min tid här. Jag hade precis fyllt 18 och fotbollen flöt på bra. Jag var i bra form och hade varit på bänken några matcher och var taggad på att göra debuten och så fick jag komma in och göra mål. Det var en dröm som gick i uppfyllelse.


Förra året blev dock ingen rolig historia. Sent på våren slet han av sitt korsband och en lång rehabperiod väntade. I somras var han återställd och redo för spel men i konkurrensen har gjort att det blivit sparsamt med speltid. Istället var han under hösten utlånad till Utsikten där han på åtta matcher gjorde tre mål och en assist.

– Jag har haft en bra tid i klubben men vi kände båda att det är bäst för min utveckling och karriär med ett miljöombyte. Efter att jag kom tillbaka efter skadan har jag haft svårt att få speltid. Det är viktigt för mig i den här åldern att få speltid, det är därför som jag söker mig vidare, fortsätter han.


BK Häckens sportchef Sonny Karlsson:

– Vi har haft långa diskussioner om en förlängning men till slut landade vi i att det här nog ändå är bäst för bägge parter. Han har haft ett kämpigt år med korsbandet – det är en väldigt go kille som har slitit som en galning för att komma tillbaka. Vi önskar honom stort lycka till i hans fortsatta karriär.


Vad som händer nu för 20-åringen är ännu inte klart.

– Det ska bli spännande att sätta igång min seniorkarriär på riktigt, visa upp mig och ta nästa steg. Jag är otroligt tacksam för att i BK Häcken har introducerat mig till elitfotbollen på seniornivå och är tacksam till alla som tagit hand om mig på GPA, från vaktmästare, materialare och kockar och all personal på övervåningen och inte minst våra supportrar, det har varit en fin tid i mitt liv.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved