Herr
2020-10-27 13:29:42
Bollklubben ska börja vinna igen

Svåra att besegra men för närvarande också problem med att vinna. Efter ”bara” en seger på de sex senaste matcherna vill BK Häcken tillbaka till vinnarspåret igen. Imorgon är det dags för hängmatchen mot Djurgården på Bravida.

– Det är en stor och viktig match och det krävs att vi tar tre poäng, säger Gustav Berggren.


I början av seriespelet radade BK Häcken upp den ena kryssmatcher efter den andra. På de fem första allsvenska matcherna blev det hela fyra kryss. Man var svåra att besegra men laget hade på samma gång problem med att plocka trepoängare. Lite samma läge har laget hamnat i den senaste tiden. Efter den tunga 1-0-segern mot AIK i slutet av augusti har Bollklubben spelat sex allsvenska matcher och i de matcherna har det blivit fyra nya kryss. Därutöver en seger och en förlust.

– Svårt att säga varför vi haft problem med att vinna. Vi skapar kanske inte tillräckligt mycket och sedan handlar det om att göra mål på chanser vi får och där har vi inte varit tillräckligt bra det senaste. Imorgon gäller det att vi förvaltar våra chanser och håller tätt bakåt, säger Gustav Berggren.


3-0-segern hemma mot Falkenberg den 3 oktober var övertygande och dessutom extra skön med tanke på förlusten med samma siffror borta mot Malmö i omgången innan. Därefter kom ett landslagsuppehåll innan möte med först Helsingborg och mot Mjällby i lördags. Två matcher där BK Häcken fick finna sig i att vara favoriter. Men de två oavgjorda matcherna var ingen i laget nöjda med.

– Det är klart att vi är besvikna men vi har inte tid att tycka synd om varandra. Spelmässigt tycker jag att det var ett steg upp i matchen mot Mjällby. Där kontrollerade och förde matchen på ett bra sätt, det var bara vinsten som saknades. Vi spelade bättre än mot Helsingborg. Men det blev jobbigt att jaga när vi hamnade i underläge.


I tabelltoppen är det fler lag än BK Häcken som gått lite knackigt den senaste tiden så fortfarande är laget i allra högsta grad med i kampen om medaljerna. Malmö har, med en match mer spelad, ett försprång på tio poäng, men där bakom är det fem lag som ligger inom en poäng. Bland dem Djurgården som väntar imorgon. Och bland dem Hammarby som väntar på söndag. Med bara sex matcher kvar att spela så går det inte att blunda för betydelsen i de här matcherna.

– Det är de här matcherna som är roliga och nu ska vi visa att vi är bäst när det gäller. Vi ska gå ut och köra och ta det som det kommer och inte tänka för mycket, fortsätter Berggren.


Morgondagens match mot Djurgården är den uppskjutna matchen från omgång 19. BK Häcken har revansch att utkräva från mötet i Stockholm i augusti. Då blev det förlust med 3-1 och vi minns matchen också för att det var i den som Peter Abrahamsson slet sönder sitt korsband. Även Ali Youssef skadades i den matchen och missade flera matcher. Summa summarum var det ingen direkt munter lördag i huvudstaden. Men den matchen är lagd till handlingarna, nu ligger fullt fokus på att ta tre poäng imorgon. Djurgården har två raka segrar, bland annat mot Malmö i förrförra omgången efter att de vände på matchen i slutet.

– Djurgården är inne i ett litet stim men vi har chans att bryta den trenden och det ska vi se till att göra, avslutar Berggen.


Leo Bengtsson drog på sig sin fjärde varning för säsongen mot Mjällby och är avstängd imorgon. Kevin Yakob kommer in i truppen jämfört med senaste matchen.


BK Häcken – Djurgården

Onsdag 28 oktober, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Nikola Gulan, Johan Hammar, Kevin Yakob, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Ali Youssef.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved