Herr
2023-01-26 20:31:41
Bosnic och Olden Larsen sköt BK Häcken till andra raka segern

BK Häcken spelade under torsdagen sin andra träningsmatch för året. Norska Fredrikstad kom på besök till Bravida Arena och fick se sig besegrade med 2–1 efter mål av Semir Bosnic och Lars Olden Larsen.

Per-Mathias Högmo valde att ändra om i startelvan från senaste matchen som BK Häcken vann med 5–2 över Norrby IF. Ikväll fick i stället bland annat Abrahamsson, Lunddal, Hovland, Bosnic, Hodzic och provspelaren Alblin Skoglund chansen från start.

BK Häcken startade matchen offensivt med hög press på Fredrikstads backlinje. I artonde minuten spelade Kadir Hodzic fram till Semir Bosnic som kunde skjuta in 1–0. BK Häcken fortsatte pressa och bara två minuter senare fick Bosnic återigen ett läge i straffområdet, men efter att fått motta en spark mot huvudet dömdes straff. En straff som Blair Turgott satte i ribban och resultatet förblev 1–0 till halvtidsvilan.

I andra halvlek byttes hela startelvan ut förutom Hovland och BK Häcken inledde andra halvlek precis som första, med stort övertag. Fredrikstad kom in i matchen och kvitterade i 50:e minuten via Lucas Lima. Men BK Häcken fortsatte att trycka på. Något som gav resultat och Lars Olden Larsen kunde fastställa slutresultatet till 2–1 i den 50:e minuten.

– Det är en bra träningsmatch och vi känner att vi är i en bra fas i början av försäsongen. Nu gäller det att fortsätta jobba och det ska bli skönt att komma till värmen och få fortsätta jobba på relationerna, säger Lars Olden Larsen.

Nu väntar ett träningsläger i Marbella för både dam– och herrlaget och HÄR finner du spelschemat för matcherna som väntar under lägret.

Se en längre intervju med Lars Olden Larsen i spelaren ovan.