Flickakademi
2022-01-10 17:00:00
Camilla Ackerfors ny huvudtränare för F19

51-åriga Camilla Ackerfors, senast i finska Vasa IFK, är klar som ny huvudtränare för BK Häckens F19-lag. Avtalet gäller över säsongen med option på förlängning.

– Det var en självklarhet att hoppa på det här uppdraget när jag fick frågan, säger Ackerfors.

 

Camilla Ackerfors har en bakgrund som fotbollsspelare och 1998 vann hon Kristallkulan, som varje år delas ut av GT till Västsveriges bästa fotbollsspelare på herr- respektive damsidan. Samma utmärkelse som tilldelades Patrik Wålemark och Stina Blackstenius 2021.

Tränarkarriären inleddes i Holmalunds IF och Ackerfors har därefter haft flera olika uppdrag, däribland assisterande tränare i Kopparberg/Göteborg FC mellan åren 2016 och 2017. 2020 spenderade hon i Division 1 och Onsala BK innan flyttlasset gick till Finland och Vasa IFK, där hon spenderade fjolåret som chefstränare för deras F19-lag.

Hon ansluter nu till BK Häcken och blir huvudtränare för F19-truppen. Avtalet är skrivet över 2022 med option på förlängning.

– Jättekul att få komma till en så stor klubb. Jag ser fram emot att få jobba med utveckling och att hjälpa till att få våra akademispelare att nå A-laget. Visionen klubben presenterade lockade och det ska bli inspirerande att fortsätta utveckla flickakademin i BK Häcken, säger Ackerfors och fortsätter:

– Jag strävar efter att vara en entusiasmerande tränare och att sprida energi som smittar av sig på spelarna. För mig är det viktigt att tränare såväl som spelare alltid ska vara förberedda inför sina uppgifter och att man är både lyhörd och kreativ. Jag vill få våra spelare att våga mycket och det är viktigt att man som tränare är tillåtande för att få spelarna att testa sina gränser.

Akademichef Tomas Andersson:

– Det känns väldigt bra att ha fått in Camilla i flickakademin. Hon har en gedigen fotbollsbakgrund som både spelare och ledare och vi tror att hon kan vara med och bidra till att vi tar ytterligare kliv på akademisidan. Vi får in en tränare med energi och som går bra ihop med den fotbollen BK Häcken vill spela.

 

Anna Stoltze, med bakgrund i Kopparberg/Göteborg FC och som var huvudtränare för F19 under 2021, lämnar därmed klubben. BK Häcken tackar Anna för hennes insatser på Hisingen och önskar henne ett stort lycka till i sin framtida karriär.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved