Herr
2024-03-21 14:00:00
Charlie Axede och Sebastian Banozic lånas ut

Charlie Axede och Sebastian Banozic lånas ut till Hisingsklubben Ettan Södra-klubben, Torslanda IK. Spelarna kommer att vara tillgängliga för träning och match för såväl BK Häcken som Torslanda.

 

I fjol var Sebastian Banozic utlånad till Torslanda IK och där han spelade elva matcher i Division 2 Norra Götaland när Torslanda tog steget upp till Ettan Södra. Spelarna kommer att vara tillgängliga för träning och match i såväl BK Häcken som Torslanda.

– Vi ser det som två spelare med stor potential, men i den nuvarande konkurrensen är det tufft att få den matchmiljö som är så viktig för deras utveckling. Bägge spelarna behöver spela kontinuerligt på en bra nivå samtidigt som de fortsatt tränar något pass i veckan med oss. Det här är ett upplägg som känns optimalt för alla parter just nu, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

Bägge spelarna kommer att vara på lista, det vill säga att de kommer att vara tillgängliga för träning och match i såväl BK Häcken som Torslanda.

 – De kommer till en bra miljö och får fortsätta att utvecklas där. Vi tycker att Torslanda spelar en utvecklande fotboll. Både Charlie och Sebastian kommer att fortsätta träna med oss, vi har hittat ett bra träningsschema med en bra belastning där spelarna kan fortsätta vara med vårt a-lag samtidigt som de är med Torslanda. Det innebär att vi kan fortsätta utveckla spelarna i vår miljö och att vi säkerställer att de spelar bra tävlingsmatcher i Ettan Södra, säger Hristijan Cvetkovski, övergångstränare hos BK Häcken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved