Föreningen
2021-06-29 16:00:00
Christian Lundström får ny roll i BK Häcken

Herrarnas assisterande tränare Christian Lundström kommer att få en ny roll i klubben. Framöver kommer han att arbeta med sportsliga frågor på damsidan och ansvara för att utveckla verksamheten.

När BK Häcken tog in nya huvudtränaren för herrlaget, Per-Mathias Högmo, tillträdde också en ny assisterande tränare i form av Martin Foyston. Detta medförde att laget stod med tre assisterande tränare i laget, något som nu kommer att ändras till två.
Christian Lundström kommer från och med nu att flytta från herrsidan till damsidan där han blir fotboll- och utvecklingsansvarig. Rollen innebär att han kommer att vara en resurs i de sportsliga frågorna såväl som ansvarig för utvecklingen av spelare och verksamheten som helhet.
– Det ska bli en rolig utmaning, jag har tyckt det var kul att vi som klubb satsade på att ta in ett nytt elitlag i verksamheten. Jag har sett laget på håll nu första tiden och har hela tiden känt att det finns en enorm kapacitet och potential. Så att få möjligheten att vara med och utveckla det ytterligare ska bli väldigt spännande, säger Christian Lundström.
Klubbens sportchef Martin Ericsson kommenterar den nya positionen så här:  
– Det är bra för oss, där vi är som klubb nu, att vi kan flytta en resurs internt på det här sättet. Christian har varit tolv år i BK Häcken, hans erfarenhet tillsammans med hans otroliga fotbollskunskaper kommer att bli en perfekt kombination för hur vi vill driva klubben framåt, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved