Dam
2023-12-20 12:00:00
Christian Lundström stannar i BK Häcken – förlänger med tre år

BK Häckens fotbollsansvarige för dam elit, Christian Lundström, förlänger med klubben över säsongen 2026.

 

Inför 2021 gick den dåvarande assisterande tränaren för herrlaget till att bli fotbollsansvarig för dam elit. En tjänst han nu fortsätter att inneha över ytterligare tre år.

– Jag känner att vi under mina år har tagit stora kliv fotbollsmässigt och jag är stolt varje gång jag ser BK Häcken spelar. Nu ska vi fortsätta utmana i Europa och ta ytterligare steg i svensk fotboll, säger Christian Lundström.
 I år kom laget tvåa i Svenska Cupen och i OBOS Damallsvenskan och BK Häcken leder för närvarande sin Champions League-grupp före Chelsea, Real Madrid och Paris FC.

– Framgångarna i Champions League känns som ett vi får ett kvitto på det vi gör. Det är inspirerande att jobba med den här gruppen, såväl ledarstaben som spelarna. Målet är att varje dag ge förutsättningarna till spelare och ledare till att bli bättre. Att fortsätta arbeta med gruppen och få kontinuitet ger oss möjligheten att skapa ännu bättre prestationer och resultat i framtiden, säger Christian Lundström.

 

BK Häcken har under Christian Lundströms tid som fotbollsansvarig för dam elit tagit tre stora silver i OBOS Damallsvenskan, tagit sig till två Champions League-gruppspel, knipit två stora silver i Svenska Cupen och kammat hem ett cupguld – på bara tre år.

– Vi är glada över att förlänga med Christian. Han har varit en viktig framgångsfaktor för oss, våra prestationer och resultat påvisar egentligen bara det. Det här innebär att vi kan fortsätta att jobba långsiktigt med vårt damlag och fortsätta ta steg framåt både på och utanför plan, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved