Dam
2021-04-15 13:51:53
Curmark förväntansfull inför historiska premiären

En lång försäsong går mot sitt slut. På söndag drar OBOS Damallsvenskan igång och för BK Häcken väntar bortamatch mot Hammarby i första omgången. En historisk match för Gulsvart, som för första gången har ett lag i högsta serien. Mittfältaren Filippa Curmark ser fram emot utmaningen och förväntar sig tufft motstånd från nykomlingen. 

– De brukar alltid vara extra taggade, säger hon. 


Väntan är snart över för BK Häcken som åker upp till Stockholm för att möta Hammarby i första omgången av OBOS Damallsvenskan under söndagen. Försäsongen har bjudit på lovande spel från laget som endast har en förlust på de nio matcher som spelats under 2021. Dessutom har man hunnit med att spela sig till en finalplats i Svenska cupen.  

Filippa Curmark var en av dem som var iväg med landslaget veckan innan premiären och stod för en fin insats i matchen mot Polen. En nyttig och bra boost, men nu riktas istället all fokus på söndagens efterlängtade premiärmatch.  

– Jätteroligt att få komma dit och spela landskamp, men nu är det tillbaka till verkligheten och vi har en riktigt rolig match att se fram emot. Vi har en jättebra känsla i gruppen och det är ju detta har vi längtat efter hela försäsongen. Så det är kul att det äntligen ska dra igång, säger hon.  

Trots att det är tidigt på säsongen tycker ändå Curmark att laget redan är långt fram i utvecklingskurvan. Framför allt ser hon spelet utan boll som en nyckel till framgång.  

– Något som vi har tränat väldigt mycket på och som vi är väldigt bra på är vårt höga press-spel, vilket också gynnar oss i matcherna. Just det har funkat bra under försäsongen och förhoppningsvis kommer det att fortsätta utvecklas ju längre säsongen går.  

Motståndet Hammarby har pendlat mellan spel i Damallsvenskan och Elitettan de senaste tio åren. Den här säsongen blir deras första sedan 2018 i högsta serien och har satsat för att hålla sig kvar, bland andra har man värvat anfallsstjärnan Madelen Janogy från Piteå. 

– Det blir spännande att åka upp och möta Bajen, jag tror att det kommer bli en tuff match. Det är alltid lite speciellt att möta en nykomling i första matchen, de brukar alltid vara extra taggade. Men vi är laddade och ser fram emot utmaningen, avslutar Curmark.


Hammarby – BK Häcken

Söndag 18 april 14.00

Matchen sänds på Sporbladet Play. Du ser matchen HÄR.

 

Läget i laget: Beata Kollmats är ännu inte redo för spel efter sin skada, men hon närmar sig spel.

 

Truppen: Loes Geurts, Jennifer Falk, Lotta Ökvist, Emma Kullberg, Luna Gevitz, Dylan Holmes, Filippa Curmark, Filippa Angeldahl, Johanna Rytting Kaneryd, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme, Milica Mijatovic, Anna Csiki, Dilja Zomers, Hanna Wijk, Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius, Evelyn Ijeh 
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved