Dags att hoppa på segertåget - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-03 14:21:08
Dags att hoppa på segertåget

Tre raka matcher utan mål framåt. Två tunga förluster i rad. Nu är det dags för Bollklubben att hoppa på segertåget igen. Imorgon kommer IK Sirius på besök i den artonde omgången av Allsvenskan.


Förlusten mot AZ Alkmaar i torsdags sved, men spelarna och ledarna har laddat om och all fokus ligger nu på den allsvenska höstsäsongen, som ser mycket spännande ut för Bollklubben.


Vårens möte med IK Sirius var säsongens kanske mest udda match. 51 minuter in i matchen gjorde Mervan Celik 4-1 till gulsvart och det såg ut som att det kunde rinna iväg i Uppsala. Då kom Sirius igen två gånger om och med lite flyt hade även 4-4 kunnat trilla in. Vi vann med 4-3 och det var vår tionde match i rad mot Sirius utan förlust.


Sirius har blandat och gett i årets allsvenska. I slutet av juni bortaslog Uppsala-laget Norrköping och i näst senaste omgången kryssade dem borta mot serieledarna Malmö FF. I senaste matchen blev det dock förlust hemma mot AIK. Med arton inspelade poäng ligger Sirius på en elfteplats i tabellen.

– Sirius spelar ett samlat 4-4-2 med två hårt jobbande forwards och har visat mot flera motståndare senaste tiden att de är svåra att passera. Sedan har de tre spelare som ger dem en offensiv som hotar vilket lag som helst: Haglund med huvudspel, Lundholm med passningar och skott från många olika positioner och sedan forwarden Offia som för mig redan är av seriens vassaste att möta, säger Andreas Alm.


En positiv sak vi kan ta med oss från förlusten mot AZ Alkmaar i torsdags var det fantastiska hemmastödet. Nu hoppas vi att ni återigen kommer och stöttar spelarna i jakten på tre mycket viktiga poäng!


Köp din biljett HÄR.


BK Häcken – IK Sirius, söndag 17.30, Bravida Arena.


BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Juhani Ojala, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Paulinho, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Kwame Kizito, Gustav Berggren, Daleho Irandust, Ali Youssef, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Viktor Lundberg, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Alexander Jeremejeff

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.