Dags för Champions League på Hisingen igen - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-11-16 17:24:10
Dags för Champions League på Hisingen igen

Imorgon väntar andra matchen mot portugisiska Benfica på en vecka. I onsdags vann BK Häcken med 1–0 och vid seger imorgon kan de gulsvarta gå upp på en andraplats i Grupp D.

 

OBOS Damallsvenskan är sedan drygt två veckor färdigspelad för i år och allt BK Häckens fokus ligger nu på gruppspelet i Champions League. Förra veckan borta mot Benfica var seger allt som gällde och tack vare Elin Rubenssons stensäkra straff i andra halvlek flög BK Häcken hem med en historisk Champions Leauge-seger. Förutsättningarna för ett avancemang till slutspel ser därmed goda ut och faktum är att BK Häcken har allt i egna händer, även om det är tre rejäla utmaningar kvar som väntar.

Imorgon väntar den första när gruppen vänder och Benfica gästar Bravida Arena. Portugiserna är revanschsugna, vilket ligakonkurrenten Estoril Praia fick känna på i lördags. Benfica vann med 5–1 och 18-åriga Lara Pintassilgo stod för två av målen. En som dock blev mållös var Francisca Nazareth, som i matchen mot BK Häcken verkligen visade varför hon kallas supertalang. Benfica måste med all sannolikhet vinna imorgon för att ha någon chans på vidare avancemang och det är därmed upplagt för en fantastisk fotbollsmatch mellan två offensivt skickliga lag. 

 

Matchen mot Benfica i onsdags var Robert Vilahamns första Champions League-match och han hoppas att laget kan ta med sig den prestationen och vara ännu vassare imorgon.

– Förhoppningen är att vi kan ha ännu mer boll än senast och att vi kan äga och styra matchen lite mer och kunna välja när vi vill gå fram eller när vi ska hålla i bollen. Jag hoppas att vi kan ta med oss det fysiska spelet och att vi känner att vi försvarar vår borg här och visar att vi är ett bra hemmalag. Sedan är det svårt att veta om de byter strategi med tanke på senast och att vi nu spelar på konstgräs, men jag hoppas att vi kan dominera matchen.

 

BK Häcken – Benfica

Bravida Arena

Onsdag 17 november 18.45

 

Köp din biljett till matchen här.

 

Matchen går också att se gratis på bkhacken.se.

 

Ställningen i gruppen:

Lyon 9 poäng

Bayern München 4 poäng

BK Häcken 3 poäng

Benfica 1 poäng

 

Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning), Stina Blackstenius (vad) saknas. Jennifer Falk mådde illa efter gårdagens träning och som en säkerhetsåtgärd stannade hon hemma under tisdagen. Hon förväntas vara med imorgon.


Truppen:
Jennifer Falk, Lisa Hall, Elin Rubensson, Dylan Holmes, Luna Gevitz, Julia Karlernäs, Lotta Ökvist, Milica Mijatovic, Anna Csiki, Filippa Curmark, Beata Kollmats, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Dilja Zomers, Hanna Wijk, Stine Larsen, Alice Söndergaard.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.