Dags för historisk premiär - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-06-22 16:06:20
Dags för historisk premiär

Imorgon är det äntligen dags för BK Häcken att spela den lika efterlängtade som historiska premiären i division 2.

– Riktigt kul att det drar igång nu, den känslan tar över allt annat, säger tränare Erika Faith.


En av förhandsfavoriterna, Ljungskile, väntar i premiären imorgon kväll hemma på Bravida Arena. Ljungskile har varit öppna med att de siktar på att klättra uppåt i seriesystemet, serie för serie, och laget har värvat friskt, så det blir ett tuff test direkt.

– Jag vill att vi visar att det är vår hemmaarena. Ljungskile har gått ut hårt och sagt att de ska vinna varje serie och de har gått loss med värvningar så det ska bli kul att möta dem och se vad vi går för. Jag vill framför allt att vi agerar istället för att reagerar och att vi är samspelta mellan lagdelarna, det kommer vi komma vi långt med, säger Erika Faith.


Bollklubben spelade en träningsmatch förra helgen, mot Hovås/Billdal, som hör hemma i den andra division 2-serien. Resultatmässigt, förlust med 5-1, blev det inget lyckosamt genrep men Häckentränaren tar med sig andra positiva saker därifrån.

– Prestationsmässigt var det helt okej så är jag inte alls missnöjd, förutom med resultatet då. Det var bra med en genomkörare och att repetera rutiner inför match och så vidare. Vi gick även runt på många spelare för att inte riskera att dra på oss några skador nu när vi inte spelat på ett tag, fortsätter Faith.


De flesta spelarna är tillgängliga imorgon. Under den extra långa försäsongen har lagt fått värdefull tid att spela ihop sig.

– Vi har tränat mycket på grunderna i vår spelidé och vi har även lagt mycket tid på lagpusslet. Vi har flyttat runt spelare i olika positioner och jobbat hårt för att bli samspelta i lagdelarna.


Division 2 kommer, som vi skrivit om tidigare, att i år spelas som en enkelserie. Anledningen är självklart den pågående coronapandemin.

– Det är bara att köra på, finns inte så mycket att säga om det utan det är bara att göra det bästa av situationen. Vi får försöka göra det till vår fördel och förhoppningsvis kan vi överraska motståndarna som inte mött oss förut. Varje trepoängare kommer vara jätteviktig, avslutar Erika Faith.


BK Häcken-Ljungskile

Imorgon tisdag klockan 19.15 på Bravida Arena

Matchen är stängd för publik men visas på webben av Göteborgsposten.


Premiärtruppen:

Annie Augustsson, Astrid Hedeås, Joline Öst, Felicia Sköld, Brendah Henrysson, Lovisa Odh, Malin Hörnberg, Emelie Pettersson, Josefin Hanssson, Hanna Sandgren, Caroline Ohlsson, Ida Lindberg, Linnea Tibatt, Karin From, Hanna Moilanen, Matilda Öst.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.