Bollklubben bäst på Hisingen - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-03-16 15:53:12
Bollklubben bäst på Hisingen

Årets första titel är bärgad – efter en jämn och spännande match besegrades Hisingsbacka med 2-1 i gårdagens final i Hisingsmästerskapen.

– Det är alltid kul att vinna saker, säger tvåmålsskytten Elin Nilsen.


BK Häckens damlag fortsätter att ta steg och flytta positionerna. För första gången någonsin kan laget nu titulera sig bäst på Hisingen. Det ska man inte minst tacka nyförvärvet Elin Nilsen för. Hon blev både tvåmålsskytt och utsedd till matchen bästa spelare i finalen.

– Jag är ganska nöjd med min egen insats, i alla fall i första halvlek. Sedan blev jag lite trött i andra när det blev mycket försvarsspel. Självklart var det kul att bli matchvinnare, jag ställer som krav på mig själv att jag ska prestera, bra att att jag får kvitto på det, säger hon.


Nilsen är den överlägset mest meriterade spelaren i laget och när det gällde som mest visade hon prov på den kvalitet hon besitter. Tidigare har hon spelat i Damallsvenskan och vunnit finländskt mästerskap med Åland. Nu har hon även tagit sin första titel i sin nya klubb. Men förberedelserna inför finalen var inte de allra bästa.

– Jag hade lite känningar i ljumsken innan och även i hälsenan och har tagit lite försiktigt. Men när jag fick veta att det final så sa jag att jag skulle spela.


Det var Hisingsbacka som började matchen bäst och det kändes som gulsvart blev tagna lite på sängen över motståndarnas inledning. Men spelet jämnade ut sig och när Bollklubbens ledningsmål kom i matchminut 33 så kändes det inte orättvist. Hanna Ahl spelade fram bollen till Nilsen som avslutade rappt med sin vänsterfot.

– Vi hade spelat oss fram till rätt många lägen innan men utan att få fram den där sista passningen, det blev nästan frustrerat. Till slut fick vi in bollen och då blev det lite skönare, fortsätter Nilsen.


Ännu skönare blev det tio minuter senare när 2-0 kom. Efter en tilltrasslad situation kunde Elin Nilsen till slut trycka in bollen och det var tvåmålsledning halvvägs in i matchen. Hisingsbacka hade inte gett upp hoppet och i andra halvlek kom en reducering. Men närmare än så kom de aldrig.

– Vi hade ganska bra tryck i början av andra halvlek, jag hade till exempel ett friläge, så vi hade kunnat stänga matchen ett par gånger. Det kändes lite onödigt att vi släppte in ett mål men som tur var redde det ut sig men det blev lite onödigt spännande när de tryckte på i slutskedet.


Segern visar att laget är på rätt väg inför division 2-spelet som drar igång i april.

– Jag tycker att det tar sig, vi har en del detaljer att jobba med i presspelet, men det tar sig vecka för varje vecka och vi borde hinna få ihop det till seriestaren, avslutar Elin Nilsen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.