Dam
2019-12-05 15:15:10
Damlaget värvar division 1-spelare

BK Häckens damlag rustar inför kommande säsong. Från division 1-laget Orust FC kommer Felicia Sköld.

– Hon kommer tillföra mycket med sin rutin och grymma fysik, säger tränare Erika Faith.


Förberedelserna inför den historiska första säsongen i division 2 är i full gång och nu har BK Häcken lyckats knyta till sig en spelare med meriter från högre upp i seriesystemet. Felicia Sköld har de senaste säsongerna hållit till division 1 med Orust FC. Tränare Erika Faith är nöjd med nyförvärvet.

– Det känns otroligt kul att Felicia har valt att spela med oss. Hon är en allroundspelare men jag tycker att hon kommer allra bäst till rätt som mittback så det är framför allt där vi kommer att använda henne, säger Erika Faith.


Den gångna säsongen spelade Sköld 20 matcher med Orust FC. Hon har pendlat från sin bostad i Göteborg till träningar och matcher på Orust. Nu ser hon fram emot att nästa säsong ta på sig den gulsvarta tröjan.

– BK Häcken är en seriös klubb och laget är ett skönt gäng med spelare som vill spela fotboll och har höga målsättningar, det är framför allt det som tilltalar mig. Jag tror jag kan tillföra tempo och en del rutin från spel i högre divisioner. Förhoppningsvis blir det en bra säsong där vi kan vara med och slåss i toppen av tabellen, säger hon.


Förutom nyförvärvet så är det också klart att huvudtränare Faith har förlängt sitt avtal med BK Häcken. Det nya kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Jag är väldigt motiverad till en fortsättning. Vi har en spännande trupp och föreningen ger oss ordentliga förutsättningar. Vi har åstadkommit mycket på kort tid men jag vet att både jag och truppen har mer att ge. Med det nya avtalet kan jag planera mer långsiktigt, säger Faith.


Damlagets träningar fortsatt öppna för provspelare. Sista träningen innan vinteruppehållet är den 12/12.

Kontakta Erika Faith för att få mer information om provträningarna.

Email: erika.faith@bkhacken.se

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved