Herr
2021-08-11 18:15:00
Dansk ytterback klar för BK Häcken

Den danske försvararen Kristoffer Lund är klar för BK Häcken. 19-åringen ansluter från Esbjerg och kontraktet är skrivet på 3,5 år.

 

Lund kom till danska FC Midtjylland 2017 och gjorde sin A-lagsdebut för klubben i februari i år. Startdebuten kom några veckor senare i Superligaen-matchen mot Århus. I april blev han klar för den tidigare ligakonkurrenten Esbjerg fB, men nu står det klart att han byter Danmark mot Sverige och de blåvita färgerna mot gulsvarta. Kontraktet med den 184 cm långe ytterbacken är skrivet på 3,5 år.

– Jag är glad och stolt över att ha skrivit på för BK Häcken. Jag ser fram emot att få börja spela, träffa alla supportrar och förhoppningsvis kan vi plocka många poäng tillsammans, säger Lund och kommenterar sig själv som spelare:

– Jag är en dynamisk spelare med fart och styrka. Jag spelar med mycket kraft och jag ger aldrig upp. Även om jag är ung så försöker jag alltid vara en ledare på plan och hjälpa mina lagkamrater så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kan jag också lära mig och utvecklas mycket av ledarna och de andra spelarna i laget.

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Kristoffer är fostrad i Midtjylland där han gjort några A-lagsmatcher både som höger- och vänsterback. Det är en framför allt väldigt duktig defensiv spelare, som är välskolad, professionell och målmedveten. Vi har fått ett väldigt bra intryck av honom och de goda referenserna vi fått har också bekräftat det vi själva sett.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved