Herr
2024-06-28 18:15:00
Noah Ek A-lagsdebuterade mot KFF: ”Riktigt roligt”

Det blev en inledande 2–3-förlust mot Kalmar FF för BK Häcken på Öland. Glädjande var att vänsterbacken Noah Ek, som till vardags spelar i P19-laget, gjorde en lovande A-lagsdebut.
– Det var riktigt roligt, säger 18-åringen.


BK Häcken fick en kanonstart på matchen, som spelades i två gånger 40 minuter. Severin Nioule blev helt fri efter en snabb kontring och ett misstag av Kalmar FF och var iskall när han rundande målvakten och rullade in ledningsmålet. Efter en kvart nickade Dino Islamovic in kvitteringen för Kalmar FF. En kvart senare återtog BK Häcken ledningen. Srdjan Hrstic vände på spelet till Jeremy Agbonifo på högerkanten. 18-åringen slog in bollen mot straffområdet och den letade sig hela vägen in i mål sedan en KFF-spelare misslyckats att rensa. BK Häcken var i ledning efter första halvlek. Bollklubben gjorde ett byte i paus, då John Paul Dembe ersatte Hrstic. Fyra minuter in i andra halvlek kvitterade Dino Islamovic genom ett nytt nickmål och i 52:a minuten skickade Alex Gersbach in 3–2 från långt håll. I 56:e minuten gjorde BK Häcken nio byten. Even Hovland, Amor Layouni, Adam Lundkvist, Valgeir Lunddal, Mikkel Rygaard, Romeo Amane, Zeidane Inoussa, Simon Gustafson och Ali Youssef kom alla in i spel. I sista ordinarie minuten hade Amor Layouni en kvitteringschans men nicken gick utanför. Kalmar FF vann matchen med 3–2.
– Jag tycker vi gjorde det okej. Vi hittade inte riktigt rätt i pressen vilket gjorde att de kanske fick ha lite mer boll än vad vi ville men samtidigt tycker jag att vi gjorde mycket bra med boll, säger Noah Ek.

 

Den 18-årige vänsterbacken gjorde en fin A-lagsdebut för BK Häcken.
– När jag fick veta att jag skulle starta väcktes en glädje men också en stolthet över att få komma ut på plan med A-laget. Jag blev väldigt laddad på att visa upp mig men jag visste hela tiden att jag på bästa sätt kunde göra det genom att bara vara mig själv.
Han fick spela 56 minuter i debuten.
– Det var riktigt roligt att få debutera. Jag var mig själv ute på plan och spelade mitt spel som jag brukar, så det kändes bra. Det är klart att det går lite snabbare jämfört med i P19 i beslutsfattande och med boll men jag tycker att jag gjorde det bra, säger han.
Han bytte Sollentuna FK mot Bollklubben inför säsongen och har haft en fin utveckling i P19-laget under våren. Nu har han fått chansen att medverka på A-lagets läger på Öland.

– Jag spelade i Sollentunas P17- och P19-lag förra året. Jag flyttade ner i januari men då hade jag en överbelastning i ljumsken så under mina första veckor i klubben spenderade jag mycket tid i gymmet. Dock kom jag in i laget väldigt snabbt och blev bra polare med alla så det kändes bra redan från start. Sen när jag kom tillbaka från skadan så har det väl egentligen bara gått framåt och uppåt. Jag känner att jag har fått stort förtroende från tränare och andra i klubben vilket känns väldigt bra. Därav känns det såklart jättekul att få chansen så fort att få visa upp mig och vem jag är, säger Noah Ek.

Debuten har gett honom mersmak. Nu vill han göra det bra även framöver och visa att han är värd fler minuter i A-laget.
– Självklart ger detta mig en boost då det känns som att detta var ett första steg, att få visa upp sig i match och visa vad man går för. Nästa mål är såklart att få fortsätta träna med A-laget för att sedan kunna flyttas upp permanent och konkurrera om en plats i laget, säger 18-åringen.

På söndag möter BK Häcken Halmstads BK i den andra matchen under Ölandslägret.

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved