Herr
2024-07-20 17:20:00
Delad poäng på Finnvedsvallen

BK Häcken hade en 2–0-ledning på Finnvedsvallen, med minuter kvar av den halvleken tappar BK Häcken till 2–2.

– Vi som lag genomför egentligen en tillräckligt bra prestation som ska ge oss tre poäng, men i dag handlar det om att vi inte sätter våra lägen för att stänga matchen tidigare, säger Julius Lindberg.


BK Häcken ställdes mot IFK Värnamo i den sextonde omgången av Allsvenskan. En av spelarna som var tillbaka i startelvan var Julius Lindberg, som var delaktig i båda BK Häckens mål.

– Det var kul att återigen få chansen från start. Mittfältet är en position där det är mycket konkurrens och när man väl får chansen så gäller det att ta den, säger Julius Lindberg.

Det var BK Häcken som inledde starkast, redan i den 7:e matchminuten får BK Häcken en hörna som Julius Lindberg tar hand om och väggspelar sig fram med Mikkel Rygaard som klackar bollen vidare till 25-åringen som slår ett inlägg som går på en Värnamospelare och leder till ett självmål för hemmalaget.

Sju minuter senare var det dags igen, i den 14:e matchminuten driver Julius Lindberg upp bollen och hittar Zeidane Inoussa som skjuter bollen i det bortre hörnet och utökar den gulsvarta ledningen.

– Jag tycker att första och andra halvleken är rätt lika. Vi kommer i bra kontringar under båda halvlekarna, skillnaden är att vi gör två mål i den första halvleken, hade vi gjort ytterligare mål i den andra halvleken hade vi inte stått här med ett poäng bara, säger Julius Lindberg.


Minuter in i den andra halvleken, i den 52:e matchminuten reducerade hemmalaget och i den sista minuten kvitterar hemmalaget och matchen slutar oavgjort.

– Värnamo kommer in med många spelare i straffområdet och då blir det rörigt, men vi ska bli betydligt bättre, och framförallt avgöra matchen tidigare. Vi behöver vara skarpare i den sista situationen av matchen, det är där det avgörs, säger Julius Lindberg.


Nästa vecka inledds UEFA Conference League-kvalet i Luxemburg mot F91 Diddeleng – Julius Lindberg förbereder sig inför sitt första Europaspel.

– Det ska bli riktigt kul, det blir mitt första Europaspel och jag hoppas att vi går ut och gör en bättre match som gör att vi sätter oss i en bra sits inför returmötet på hemmaplan, men det gäller att ta en match i taget, säger Julius Lindberg.


Köp din biljett till hemmamatchen mot Västerås SK.


BK Häcken – Västerås SK

Datum: Söndag, 28 juli.

Matchstart: 16.30.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved