Herr
2020-06-15 20:59:18
Delad pott i den allsvenska premiären

Den allsvenska premiären mot Falkenberg slutade med delad pott. Hemmalaget satte 1-0 efter 24 minuter, men redan fem minuter därpå satte Irandust kvitteringen. 1-1 blev också slutresultatet i den efterlängtade premiären.

Dagen vi alla väntat på var här. Den allsvenska premiären 2020. Förväntningarna var höga, vädret var på topp, gräsmattan kunde knappt vara finare och vi satte för första gången på oss vårt nya bortaställ. Inledningen var avvaktande och det märktes under matchen att det var ett tag sedan vi spelade. Vi höll i taktpinnen, men hemmalaget spelade upp sig och efter 24 minuter kom också 1-0. Falkenberg slår en hörna som Peter inte kommer åt. Bollen går ut till Christoffer Carlsson vid straffområdeslinjen som skjuter direkt och via Tobias Karlssons huvud går bollen i mål. 1-0 till hemmalaget och vi fick tyngsta möjliga start på Allsvenskan 2020.

Repliken kom dock fort, redan fem minuter därpå. I en tilltrasslad situation i straffområdet, där det är lite flipperspel mellan Yasin, Nilsson och Falkenberg-spelare når bollen Irandust som placerar in kvitteringen och vårt första allsvenska mål i år. Precis som han gjorde i fjol, i premiären borta mot Malmö FF.

I andra halvlek är det vi som jagar ett ledningsmål och Falkenberg hade svårt att komma upp i banan mot ett för dagen stabilt BK Häcken-försvar. Förutom ett Gustaf Nilsson-friläge, där vår långe anfallare inte riktigt får träff på bollen och skjuter rakt på målvakten, uteblir både riktigt heta målchanser och mål i andra halvlek. Vi vänder hem till Hisingen med en poäng efter en minst sagt speciell, men efterlängtad, allsvensk premiär.

BK Häckens tränare Andreas Alm säger så här efter matchen:

– Vi fick det vi förtjänade, en poäng. Vi gör en bättre andra halvlek än första. I första har vi svårt att få rytm i passningsspelet, men vi presterar bättre i andra och släpper till få målchanser totalt sett. Falkenberg gör det samtidigt bra, spelar gedigen fotboll på alla sätt och vis.

För Daleho Irandust var målet en skön start på säsongen, men han hade ändå hoppats på mer.

– Kul att vara igång, det är väl så man får sammanfatta det. På förhand är det en match vi ska ha tre poäng i, men samtidigt gläds jag åt att vi äntligen är igång. Även om vi har 1-2 fler lägen än Falkenberg så tycker jag att resultatet är rättvist. Nu är det match på torsdag igen, då siktar vi på tre poäng, säger han efter matchen.

Att det var en speciell match råder det ingen tvekan om, ingenting var sig likt, men ”Dalla” var fullt fokuserad på matchen. Han lade inte ens märket till BK Häcken-supportern som hade klättrat upp i ett träd utanför arenan och sjöng ”Hisingen, Hisingen, Hisingen!” så högt att även de framför TVn hörde.

– När matchen väl är igång tänker man inte på så mycket annat än att spela. Jag hade såklart helst haft våra supportrar här på plats, men de får istället stötta oss från soffan och förhoppningsvis fira segrar med oss därifrån, avslutar Irandust.

Redan på torsdag väntar Malmö FF hemma på Hisingen. En minst sagt spännande hemmapremiär.