Kryss för BK Häcken trots stort spelövertag - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-11 15:31:18
Kryss för BK Häcken trots stort spelövertag

Flera bra målchanser och ett stort spelövertag i andra halvlek men trots det fick BK Häcken "bara" med sig en poäng från mötet med Östersund. 

– Det kändes som att de knappt var över på vår planhalva i andra så det känns väldigt surt att vi inte lyckades avgöra, säger BK Häckens målskytt Alexander Jeremejeff. 


BK Häcken rivstartade den andra halvleken och satte hemmalaget under hård press och redan efter fem minuter hade man hunnit skapa ett par fina chanser. Det var en typ av spel som gav en känsla att det här, trots oavgjort läge, till slut skulle bli Bollklubbens match. Men när domaren blåste av matchen hade man inte lyckats förvalta det stora spelövertaget i något mål och 1-1-resultatet från den första halvleken stod sig.

– Spelet vi har i andra tycker jag nästan är vårt bästa hittills i år. Vi skapar tillräckligt med lägen att vinna så det känns surt nu, säger Alexander Jeremejeff.


I chansväg i andra halvlek är det framför allt Alexander Jeremejeffs dubbla lägen man minns bäst. Först fick han ett något för högt inlägg av Daleho Irandust som han inte lyckades styra in innanför målramen med pannan och tio minuter senare kom den bästa chansen när han försökte trycka in Ahmed Yasins inspel. Men passningen kom inte riktigt där han ville ha den.

– Den kom aningen för högt och för hårt. Vi har tränat mycket på den typen av situationer men det var som att marginalerna inte riktigt var med oss i dag, säger han.


BK Häcken startade även den första halvleken på ett starkt sätt och efter tio minuter hade Daleho Irandust satt Paulinho i läge två gånger om men Östersunds målvakt Sixten Mohlin stod bägge gånger i vägen för brassens skott. Östersund kunde dock jämna ut spelet och halvleken blev en underhållande och händelserik historia mellan två bra lag. Allra mest händelserikt blev det mellan matchminut 26 och 28. Först satte Alexander Jeremejeff ledningsmålet efter att ha fått bollen av Daleho Irandust. Men bara två minuter senare var det utjämnat när Thomas Isherwood nådde högst på en hörna. 

– Jobbigt att de kvitterade direkt efter vårt mål. De hade några bra lägen men vi hade bra kontroll så det kändes lite onödigt att släppa till ett mål på fast situation, där vi normalt sett är bra dessutom, fortsätter Alexander Jeremejeff.


BK Häcken fick alltså inte revansch för 2-0-förlusten på Jämtkraft Arena från förra året. På fyra försök har man ännu inte lyckats besegra Östersund på bortaplan i Allsvenskan. Andreas Alm hade förstås hoppas på ett annat resultat men var liksom Jeremejeff nöjd med mycket i spelet.

– Den första halvan av första halvlek och hela andra halvlek är såpass bra att vi på riktigt ger oss chansen att vinna matchen, säger BK Häckens tränare.


Långa stunder i andra halvlek var det spel mot ett mål när hemmalaget pressades tillbaka.

– Till slut måste de ta ner alla och skydda målet. Det är vi som tvingar ner dem och när de står med sju spelare så tätt så krävs det skärpa för att låsa upp det och vi är nära några gånger men de försvarar sig med näbbar och klor. Jag är väldigt nöjd att vi på bortaplan spelar en fotboll som gör att de får rätta sig efter oss. Det är inte många lag som klarar det här, avslutar Andreas Alm.


Redan på onsdag finns det en ny chans till tre poäng när Kalmar FF kommer på besök till Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.